News Flash:

Romica Lorent taraganeaza procesul in care este acuzat de frauda

19 Februarie 2016
2288 Vizualizari | 2 Comentarii
Romica Lorent, fostul viceprimar al municipiului Husi, impreuna cu Tiberiu Lorin Coatu, fostul primar al comunei Gagesti sunt acuzati de procurorii DIICOT de constituire de grup infractional, instigare la abuz in serviciu si instigare la fals si uz de fals, dupa ce au furat peste un milion de lei la Primaria Gagesti.

Acuzatii nu stiu cum sa mai taraganeze si sa intarzie procesul,  care se afla pe rol la Tribunalul Vaslui.
 
In principal, cei doi fosti primari au contestat actul de trimitere in judecata al procurorilor, invocand fara niciun succes mai multe motive.

Mai apoi, acestia au contestat la Curtea de Apel Iasi, legalitatea actului de sesizare a instantei intocmit de procurori, act deja admis de judecatori.

Cauza nu le-a putut fi judecata la cele doua termene de pana acum din "lipsa de aparare", motiv pentru care procesul a suferit o noua amanare pentru 1 martie cu mentiunea ca daca aparatorii le vor lipsi din nou, sa-si asigure substituirea lor cu alti avocati.

Lorent si Coatu ar fi fraudat 10 miliarde de lei vechi din banii alocati in 2009 pentru proiectul intitulat "Amenajarea de poduri in localitatile Gugesti, Tupilati si Popeni si reparatii pod armat in localitatea Peicani" care avea o valoare de aproximativ 2.700.000 lei.

Licitatia pentru acest proiect a fost castigata de Trustul de Montaj Utilaj Chimic Bucuresti cu sucursala la Iasi, insa, ulterior, lucrarile au fost subcontractate de firma lui Lorent SC Semnal Media SRL Husi.

Dupa cum se arata in rechizitoriu, Romica Lorent, "a instigat functionarii primariei Gagesti pentru a deconta in mod ilegal si in baza unor documente false suma de aproximativ 1.005.000 lei, bani reprezentand contravaloarea reparatiilor pentru podurile situate in localitatile Tupilati, Gagesti si Popeni si reparatii la un pod din localitatea Peicani si a intocmit in fals documente in baza carora s-au decontat, in mod ilegal, sumele de bani provenite de la bugetul de stat in baza unui program de infrastructuri rurale“.

Lorent si Coatu i-au atras in cursa si pe contabilul Liviu Toma, pe dirigintele de santier, Maricica
Chelaru si pe reprezentantul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) Vaslui. Ei sunt cei care au semnat o serie de documente care aveau sa ateste ca firma lui Lorent ar fi executat lucrari de infrastructura si
 suprastructura la toate cele tri poduri, cand de fapt realitatea era alta.

romica lorent procurorii diicot primaria gagesti tribunalul vaslui
Distribuie:  
Loading...

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Dan  | #4340
Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: pauldan.2010@gmail.com
Ioana  | #4341
Castigi garantat! Nu conteaza daca esti student, casnica, somer sau angajat! Daca vrei sa castigi niste bani in plus, aici chiar poti sa castigi! Avem o echipa minunata si un program special conceput pentru ca tu sa reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile! Garantat! Nu iti trebuie experienta sau cunostinte de specialitate! Trebuie doar sa ai calculator si conexiune la internet. Este usor ceea ce ai de facut! Noi te invatam totul, pas cu pas si simplu! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra de email: geana.ioana2000@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1092 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013862 (s)