marți, 19 martie, 2024

Romsilva investeste 42 milioane lei pentru a planta peste 32 milioane de puieti in primavara

Distribuie:

Publicat:

Regia Nationala a Padurilor (RNP) – Romsilva urmeaza sa planteze, in campania de primavara, peste 32 milioane de puieti, investitia cifrandu-se la 42 milioane lei, se arata intr-un comunicat de presa al autoritatilor remis, sambata, AGERPRES.
“Actiunile de plantare continua in toata tara, in cadrul Lunii Plantarii Arborilor (15 martie — 15 aprilie). Regia Nationala a Padurilor Romsilva regenereaza in acest an peste 14.200 de hectare, numai in campania de primavara urmand sa planteze peste 32 de milioane de puieti, in urma unei investitii de peste 42 de milioane de lei. Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare in fondul forestier de stat, in ultimii 26 de ani”, se arata in document.
Potrivit comunicatului, romanii sarbatoresc sambata, pentru prima data in istorie, Ziua Nationala a Padurilor.
Aceasta Sarbatoare a fost instituita printr-un proiect de lege adoptat de Parlament in 28 februarie 2017 si promulgat de presedintele Romaniei in data de 20 martie.
‘Instituirea unei zile speciale pentru celebrarea padurii este o dovada clara ca Romania a inteles importanta pe care padurea o are in vietile noastre. Nu vorbim aici doar de calitatea sa de resursa naturala regenerabila, cea mai veche astfel de resursa utilizata de om, ci mai ales de importanta padurii in echilibrul ecologic si rolul sau in procesul de combatere si adaptare la schimbarile climatice. Invit toti cetatenii sa reflecteze astazi cateva momente asupra importantei padurii si responsabilitatii pe care o avem de a o gestiona responsabil si durabil’, a declarat Adriana Petcu, ministrul Apelor si Padurilor
Potrivit actului normativ, autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura, administratorii padurilor proprietate publica a statului, ocoalele silvice private, impreuna cu autoritatile publice locale si organizatiile neguvernamentale pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi Zilei Nationale a Padurilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img