marți, 19 martie, 2024

Romsilva scoate la vanzare in jur de 60.000 de pomi de Craciun; preturi similare cu cele din 2016

Distribuie:

Publicat:

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pune in vanzare in acest an aproximativ 60.000 de pomi de Craciun, din speciile brad si molid, o cantitate similara cu cea a anului trecut, iar preturile raman neschimbate, respectiv intre 10 si 30 de lei, potrivit informatiilor furnizate de conducerea regiei.

"Cantitatea pe care o punem in vanzare in 2017 este undeva la 60.000 de pomi de Craciun, din speciile brad si molid, dar vom avea si brazi la ghiveci care provin din pepiniere. Preturile nu le-am schimbat, vor fi similare cu cele de anul trecut, intre 10 si 30 de lei. Cu siguranta, nu asiguram intregul necesar de pomi de Craciun din piata, dar noi suntem foarte bucurosi ca de cativa ani de zile, de cand avem aceste importuri de pomi de Craciun din tari specializate, cum este Danemarca, de unde importa toata Europa, nu numai Romania, presiunea asupra padurii a scazut fantastic, si anume taierile ilegale din aceasta perioada", a declarat directorul general al Regiei, Ciprian Pahontu.

Preturile de vanzare a pomilor de Craciun din productia Romsilva sunt aceleasi ca si in ultimii ani, respectiv: pentru pomii de Craciun recoltati din regenerari naturale, intre 10 si 30 de lei, in functie de specie si inaltime, iar pentru pomii cu inaltimea de peste 3 metri, considerati comenzi speciale, preturile sunt stabilite de directiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru inaltime. Pentu puietii ornamentali, preturile variaza intre 30 si 150 de lei.

Vanzarea pomilor de Craciun se va face de catre fiecare directie silvica in parte, in functie de comenzile primite de la agentii comerciali, sau direct catre persoanele fizice.

Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare paduri de stat, aproximativ 48% din totalul fondului forestier national.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img