marți, 19 martie, 2024

Rugaciunea episcopului Husilor pentru o batrana care a implinit 100 de ani

Distribuie:

Publicat:

 

In ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Spiridon” din Bârlad, cu prilejul hramului sfântului lăcaș. Numeroși credincioși au ales să-l cinstească pe Sfântul Spiridon participând la Sfânta Liturghie oficiată în cinstea lui. „Astăzi sărbătorim pe unul dintre cei mai minunați și frumoși sfinți, pe Sfântul Ierarh Spiridon.

Toată viața lui a fost una de simplitate, de dragoste față de semeni și de credință puternică în Dumnezeu. El a fost un om simplu, a fost păstor. Era însă un om extrem de milostiv, foarte atent cu cei sărmani! Avea o credință pe care noi cei de astăzi nu o mai putem înțelege. (…) Așa sunt oamenii lui Dumnezeu, în viața lor totul este minunat și de neînțeles pentru mintea noastră, îngustă în cele duhovnicești, și pentru inima noastră, care nu înțelege cum lucrează Dumnezeu.

A trăit ca un om întelept, răscumpărând vremea, având conștiința că zilele sunt grele”, a spus Preasfintitul Ignatie. In partea a doua a zilei, Episcopul a mers in Parohia Bereasa-Danesti. Aici a savarsit slujba Acatistului Sfantului Spiridon, dar a rostit si o rugaciune pentru bunica Elena, o batrana care astazi a implinit varsta de 100 de ani. Preasfintitul Ignatie i-a adus bunicuței în dar flori și un plic cu o sumă de bani.

Bunica Elena a reuşit să depăşească un secol de viaţă, fiind un om extrem de activ, după cum povestesc oamenii din sat. Viaţa ei nu a fost deloc uşoară, dar niciodata nu s-a plans.

“Este un semn de respect şi de preţuire a noastră pentru ceea ce au făcut în viaţă aceste persoane. Noi nu putem decât să le dorim în continuare viaţă lungă în continuare. Rugăciunea este unul din cele mai bune medicamente care vindecă bolile sufletului, dar şi pe cele cele ale trupului. Ori de câte ori ne rugăm, este prezent Dumnezeu, iar prezenţa Lui se face simţită şi lucrează în mintea, inima şi viaţa oricărui om care Îi cere ajutorul”, a spus PS Ignatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img