News Flash:

Rulouri pufoase umplute cu bucatele colorate de rahat

10 Februarie 2017
463 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente  

225 gr faina alba tip 550
45 gr faina tip 480 (sau 000)
150 gr smantana acra (fermentata; 25%)
180 gr unt rece (82%)
1 ou mic
1/8 lingurita sare
rahat 
zahar pudra vanilat

Preparare 

Se pune faina si untul taiat cuburi in robot si se mixeaza scurt (cateva pulsuri) pana faina arata ca un pesmet. Se toarna peste faina smantana amestecata cu oul si sarea si se framanta usor cu mana doar pana aluatul se leaga. 

Se imparte aluatul in 3 sau 4 bucati egale (in functie de cat de mici doriti sa iasa cornuletele). Se invelesc bucatile in folie de plastic, se aplatizeaza cu mana si se dau la frigider cateva ore (ideal ar fi sa stea peste noapte). 

Se scoate cate o bucata de aluat din frigider. Pe masa de lucru intindeti hartie de copt. 

Intindeti aluatul foaie rotunda subtire. Daca nu va iese cat de cat rotunda, decupati foaia folosindu-va de o farfurie. Daca aluatul devine usor lipicios pe alocuri cand il intindeti, dati sucitorul cu faina si presarati putina faina si pe foaie.

Cu o rola de patiserie taiati aluatul in 4, apoi fiecare bucata in 2 si apoi fiecare bucata iar in 2. Veti avea 16 bucati triunghiulare.

Taiati felii colorate de rahat care sa incapa pe marginea lata a triunghiurilor. Asezati bucatile de rahat pe fiecare bucata. Rulati din capatul lat, tragand de varf ca sa se intinda aluatul. Astfel ruloul se va invarti de mai multe ori. 

Asezati rulourile in tava de copt. Coaceti cornuletele la 200C pana sunt usor rumene deasupra (cca 15-17 minute).

Cand le scoateti, le treceti fierbinti prin zahar pudra.

ingrediente rahat preparare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0933 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019194 (s)