sâmbătă, 20 aprilie, 2024

RUSIA atentioneaza NATO. A relocat rachetele Iskander

Distribuie:

Publicat:

Relocarea recenta de catre Rusia a unor sisteme mobile de rachete Iskander in regiunea Kaliningrad nu reprezinta o amenintare la adresa Uniunii Europene, ci este un avertisment pentru NATO, a declarat joi intr-un interviu pentru Euronews ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, potrivit publicatiei ruse Vzgliad.
 
“De fapt, Rusia avertizeaza astfel NATO. Nu cred ca aceasta are de a face cu UE”, a afirmat diplomatul rus, intrebat daca transferul de sisteme Iskander in Kaliningrad reprezinta o amenintare militara directa la adresa UE. Daca ceva ameninta UE, atunci aceasta vine in primul rand de la ea insasi, a opinat Cijov.

Moscova, potrivit lui, a avertizat mai demult NATO ca in cazul instalarii de catre Alianta in tarile vecine Federatiei Ruse a unor sisteme capabile sa doboare rachete balistice, Rusia va lua ca masura de represalii desfasurarea unor rachete cu raza scurta de actiune in Kaliningrad, teritoriu rusesc situat intre Lituania si Polonia.

Presedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, calificase marti transferul unor sisteme de rachete rusesti “Iskander-M” in regiunea Kaliningrad drept o “demonstratie agresiva de forta” in fata Europei.

La 14 octombrie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ca Alianta este profund preocupata de plasarea rachetelor rusesti, capabile sa transporte focoase nucleare langa granitele Aliantei Nord-Atlantice si ca va continua politica de intarire a apararii, impreuna cu dialogul politic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img