News Flash:

Rusia face, UE tace. Se pregateste o NOUA ANEXARE

25 Noiembrie 2014
1327 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele rus Vladimir Putin s-a intalnit ieri cu liderul Abhaziei, Raul Hadjimba, pentru a semna un "Tratat de alianta si parteneriat strategic" intre Rusia si regiunea separatista georgiana, ceea ce, in opinia expertilor, ar deschide calea spre o posibila anexare a teritoriului ce apartine Georgiei. Potrivit presei ruse, documentul prevede formarea unui spatiu comun de aparare si securitate si crearea unei forte militare comune.

 In cadrul intrevederii ce are loc la Soci, statiune rusa la Marea Neagra, Vladimir Putin a subliniat ca, odata cu semnarea acestui acord, Rusia isi va dubla ajutorul financiar pentru Abhazia. Proiectul tratatului bilateral a fost propus de Moscova in luna octombrie, sub denumirea de "Acord intre Federatia Rusa si Republica Abhazia pentru Alianta si Integrare".

In sfera securitatii si apararii, proiectul prevedea crerea unei "infrastructuri comune de aparare" si "un grup de forte comune" pentru "respingerea agresiunii", precum si masuri comune de protectie a frontierelor. Acest proiect avea si o clauza similara articolului V al Tratatului de la Washington, care guverneaza NATO. Rusia propunea Abhaziei ca un atac asupra uneia dintre partile semnatare sa fie considerat si un atac asupra celeilalte, care ar urma sa intervina "cu asistenta necesara", inclusiv militara. In ce priveste sfera sociala, Moscova a propus Abhaziei garantarea libertatii totale de miscare la granita dintre Rusia si Abhazia si s-a oferit sa cofinanteze cresterea pensiilor si a salariilor in republica separatista din Georgia, potrivit cotidianul.ro.

liderul abhaziei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0749 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017593 (s)