vineri, 26 aprilie, 2024

Rusia intervine in conflictul dintre SUA si Coreea de Nord

Distribuie:

Publicat:

Rusia a respins joi sporirea sanctiunilor impotriva regimului de la Phenian, in replica la apelul adresat de SUA comunitatii internationale de a rupe relatiile cu Coreea de Nord ca urmare a testelor cu racheta pe care le realizeaza aceasta tara asiatica, informeaza EFE, AFP si Reuters, scrie agerpres.ro. 

"Atitudinea noastra fata de aceasta (apelul SUA – n.r.) este negativa. Am spus in repetate randuri ca presiunea prin intermediul sanctiunilor este o cale practic epuizata", a declarat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, aflat la Minsk. Lavrov a adaugat ca rezolutiile ONU privind impunerea de sanctiuni impotriva Coreei de Nord includ apeluri de reluare a procesului de negocieri cu Phenianul, "solicitare pe care partea americana o ignora". Seful diplomatiei ruse a acuzat totodata SUA ca doresc "sa provoace" Phenianul. 

Pe de alta parte, intr-un interviu acordat publicatiei italiene Libero, citat de agentia de presa rusa RIA, Lavrov a apreciat ca actiunile echipei presedintelui american Donald Trump sunt asemanatoare cu politicile predecesorului sau Barack Obama. 

"Din nefericire, multe actiuni ale echipei lui Donald Trump au loc din inertie si, de fapt, sunt foarte putin diferite de linia (adoptata de) Barack Obama", a apreciat Lavrov.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img