sâmbătă, 20 aprilie, 2024

RUSIA scoate coltii. Exercitiu militar de amploare in Artica

Distribuie:

Publicat:

Ministerul rus al Apararii a anuntat luni exercitii de amploare speciale in sase regiuni ale Federatiei Ruse, implicand peste 6.000 de militari si 750 de echipamente, si, in premiera, in Arctica, relateaza agentiile de presa TASS si RIA Novosti.

Actiuni practice sunt prevazute in perioada 24-29 august in sase regiuni ale Federatiei Ruse, pe teritoriul districtelor militare Vest si Centru.

Exercitiile in Arctica vizeaza organizarea interactiunii intre diferite arme si verificarea pregatirii personalului si a echipamentelor pentru a opera in zona arctica, pe un teren necunoscut, a mai adaugat purtatorul de cuvant al Flotei ruse a Nordului.

Aceste aplicatii in Arctica intervin dupa ce Moscova a depus la inceputul lunii august o cerere la Comisia ONU pentru trasarea granitelor platoului continental, in care revendica suveranitatea asupra a 1,2 milioane de kilometri patrati suplimentar in zona arctica. In cazul realizarii acestui demers, Rusia ar putea obtine acces la aproximativ 4, 9 miliarde de tone de hidrocarburi, potrivit unor estimari ale guvernului rus.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

spot_img