joi, 28 martie, 2024

RUSINE ! VASLUI: Ce face un primar din Vaslui atunci cand nu taie frunze la caini! PLEACA IN Republica MOLDOVA

Distribuie:

Publicat:

@Unii primari din judetul Vaslui s-au invatat sa stea degeaba la Primarie. Incaseaza lefuri frumoase, mai fac cate o potlogarie cu banul statului, pardon al cetateanului si nu mai sunt interesati de rezolvarea problemelor urbei.

Este si cazul edilului Vasile Voicu(PSD), primarul orasului vasluian Negresti. Printr-o minune, de nimeni sperata, Voicu, pesedist, fost liberal, a ajuns la al doilea mandat de primar. Cateva voturi a avut in plus fata de contracandidatul sau de la PNL. Aflat de cativa ani in fruntea celui mai sarac oras din Europa, traseistul politic nu face nimic pentru cetateni. Vorbeste urat cu oamenii si ii alunga de la primarie atunci cand vin cu cate o problema. Voicu nu are prea multe griji. Si-a angajat sotia si rudele la Primarie. In rest, primarul stie sa se planga. Toata ziua tipa pe toate drumurile ca nu are bani si ca cei de la Consiliul Judetean Vaslui nu il ajuta cu nimic. Asa intelege Voicu meseria de primar, el trebuie sa stea degeaba la primarie si altii sa ii aduca bani si sa ii rezolve problemele. Si uite asa, in timp ce edilul din Negresti consuma benzina si masina statului pe unde are el chef, de regula pe la petreceri prin Republica Moldova, superiorii sai de la CJ, fac proiecte pentru saracul oras.

Habarnistul primar Vasile Voicu nu avut bunul simt sa se prezinte la conferinta de inchidere a unui dintre proiectele derulate la el in oras. O fi fost saracul plecat peste Prut, iar aglomeratia din Vama poate nu i-a permis sa ajunga la timp.

Doua proiecte cu fonduri europene in valoare de circa 10 milioane de lei, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale, care au vizat reabilitarea si modernizarea Centrului de Asistenta Medico-Sociala Codaesti si a Centrului pentru Educatie Incluziva Negresti, au fost finalizate.

 “Actiunile de reabilitare si modernizare la Centru Codaesti au asigurat cresterea calitatii serviciilor sociale, lucru care a dus la obtinerea licentei de functionare. (…) Referitor la Centrul pentru Educatie Incluziva Negresti, prin modernizarea si echiparea lui, s-a obtinut o crestere semnificativa a calitatii serviciilor educationale la standarde europene pentru cei 131 de elevi cu cerinte educative speciale. Astfel, se reduc riscul abandonului scolar, marginalizarea si excluziunea sociala”, a declarat Loredana Fintinaru, managerul celor doua proiecte.

Prin lucrarile de modernizare efectuate la Centrul din Negresti au fost amenajate: un cabinet de ludoterapie, un cabinet medical, o sala de sport echipata cu aparatura specifica, pentru desfasurarea activitatilor sportive si de kinetoterapie si un atelier dotat cu utilaje si echipamente tehnologice. Valoare totala a celor doua proiecte europene este de aproximativ 10 milioane de lei, dintre care 5,5 milioane de lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila. Altfel spus, sa tot fii primar! Te plimbi, iti angajezi rudele la primarie, nu muncesti deloc, iar pe cei care iti fac proiecte ii tratezi cu dosul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img