marți, 19 martie, 2024

RUSINOS: Cratere uriase in Vama Albita. Oamenii sunt revoltati – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Punctul de Trecere a Frontierei Albita este una dintre cele mai importante vami din estul tarii. Infrastructura pe sensul de intrare in tara insa, adica cei aproximativ 200 de metri, ii face pe soferi sa-si puna mainile in cap sau sa-si urce autoturismele pe platforme, pentru a le trece prin punctul de frontiera. Gropi uriase, unele cu o adancime de zeci de centimetri, domnesc sfidator. P.T.F Albita se afla in administrarea Directiei Regionale a Finantelor Publice din Iasi, care lunar incaseaza din acest punct sume frumoase. Infrastructura dezastruoasa, de pe pista de intrare din punctul vamal, poate fi numita cu usurinta blazonul intrarii in UE.

Potrivit unor surse bzv.ro, in urma cu doi ani s-au facut cateva ”peticiri” ale tronsonului de drum, din punctul vamal, dupa ce un demnitar din Republica Moldova a trecut prin vama si, din cauza gropilor, a dat cu capul de plafoniera. Atunci l-a sunat pe Victor Ponta, premier la acel moment. Acesta, la randul sau, a dat ordin sa se execute lucrari in zona vamala. Se pare ca si acum este nevoie de aceeasi procedura, pentru a se gasi o solutie.
 

Anual, prin P.T.F Albita, punct de trecere a frontierei denumit si Poarta Europei, trec sute de mii de autoturisme si autocamioane. Lunar, presedintele CJ Vaslui – Dumitru Buzatu, deputatul barladean Adrian Solomon si alte persoane importante de la carma judetului Vaslui tranziteaza acest punct pentru a se deplasa spre Republica Moldova, dar se pare ca trateaza cu indiferenta problema gropilor. Nici prin zona pe unde trec autocamioanele lucrurile nu stau mai bine.
 
Nu acelasi lucru il putem spune despre vama de peste Prut, in speta Vama Leuseni. Acolo se circula foarte bine, in comparatie cu Vama Albita. Punctul vamal moldovenesc a fost reabilitat si arata impecabil.
 
Un cetatean, care ne-a trimis cateva fotografii, ne-a declarat:
 
“Este strigator la cer ce se intampla cu drumul de pe acest sens. Daca, fereasca Dumnezeu, nu esti atent si ai luat o groapa, acolo iti ramane roata, iar daca ai si garda joasa la masina, chemi o platforma sa te ia si sa te duca la primul service auto, pe banii tai. Se platesc roviniete, se platesc taxe. Ce fac guvernantii dumneavoastra? Scrieti-le o scrisoare deschisa si chemati-i aici, sa vada despre ce e vorba. Consideram ca este o bataie de joc adusa oamenilor care trec prin aceasta zona. Asta numiti voi intrare in UE? Cu acest lucru se mandreste Uniunea Europeana? Rusine parlamentarilor si autoritatilor competente”, a declarat, pentru bzv.ro, Vanya Istrate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img