marți, 23 aprilie, 2024

Rutina de dimineata care ne poate face ziua mai frumoasa

Distribuie:

Publicat:

Nu e nevoie sa iti schimbi complet diminetile, ci doar sa incerci sa adopti cateva obiceiuri care iti aduc multe beneficii. Acestea se impart in 4 categorii (minte, inima, corp si suflet), pe care le vom discuta in continuare.

Obiceiuri pentru minte. Creaza un plan pentru ziua care tocmai a inceput, pentru a-ti gestiona mai bine timpul. Noteaza lucrurile pe care le ai de facut (sa termini un raport, sa calci rufe etc), dar si pe cele pe care ti le doresti, care iti fac placere (sa vizionezi un film, sa iesi in oras cu o prietena).

Obiceiuri pentru inima. Bucura-te de compania cuiva. Discuta cu partenerul despre ceva interesant care va va inveseli pe amandoi, cum ar fi urmatoarea destinatie de vacanta pe care o veti vizita. Joaca-te cateva minute cu animalul de companie, cu siguranta asta iti va aduce un zambet pe buze. Si nu uita sa ii imbratisezi pe amandoi! Stiai ca atunci cand imbratisam pe cineva se elibereaza oxitocina, un hormon care ne ofera acel sentiment placut si cald? Gandeste-te la lucrurile pentru care esti recunoscatoare. Incepe-ti ziua facand o lista mentala de 2-5 lucruri pe care le apreciezi in viata.

Obiceiuri pentru corp. Ia un mic dejun sanatos si hranitor. Fa-ti timp sa iti prepari un mic dejun potrivit, care sa iti ofere suficienta energie pentru a-ti incepe ziua.

Fa putina miscare. Cateva exercitii simple pe care le poti face in casa iti vor imbunatati starea de spirit si sanatatea.

Mediteaza. Poate ca la inceput iti va fi greu sa adopti acest obicei, dar in scurt timp ii vei descoperii beneficiile incredibile. Citeste acest articol despre meditatie pentru a afla mai multe.

Savureaza-ti cafeaua sau ceaiul. Nu te grabi sa pleci la birou, ci priveste pe fereastra, asculta pasarile, urmareste oamenii care merg pe strada, gandeste-te la ce vei face in ziua respectiva sau citeste cateva pagini dintr-o carte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img