marți, 19 martie, 2024

S-a activat FIRUL ROSU in PSD: sedinta cu scantei pe bugetul din 2018

Distribuie:

Publicat:

Dezbaterea pe Legea bugetului de stat din 2018 a intrat intr-un impas major. Discutia a ajuns in punctul in care se vorbeste despre alocarea fondurilor de catre Guvern catre Unitatile Administrativ Teritoriale. Practic, prin reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10%, primariile pierd aproximativ 5 miliarde de lei. Atat Ministerul de Finante, cat si parlamentarii din Comisia de Buget cauta solutii pentru a compensa pierderea la bugetul primariilor. Se pare ca deocamdata nu se gasesc solutii in acest sens.

In sedinta este prezent si ministrul Finantelor, Ionut Misa, cel care a iesit in mai multe randuri sa vorbeasca la telefon, iar la final s-a intors cu un biletel. Intrebat ce contine, Misa ne-a spus ca sunt simulari de la Finante.

Tot la sedinta a venit si secretarul general al PSD, Marian Neacsu, care a discutat atat cu ministrul de Finante, cat si cu presedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor, Viorel Stefan. La un moment dat s-a luat o pauza, iar Viorel Stefan, Ionut Misa, Marian Neacsu, dar si Ilie Bolojan, reprezentantul alesilor locali, s-au inchis in birou pentru o discutie care dureaza de mai bine de 40 de minute. Surse participante la discutie ne-au precizat ca nu s-a gasit o solutie pentru a compensa banii pierduti de primari. Nebunia pe acest subiect a explodat in momentul in care Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, a explicat ca in lipsa unei decizii favorabile primarilor la compensatiile primite din partea Guvernului, atunci va iesi in Piata Victoriei sa protesteze.

Dragnea a iesit azi la tv ca sa stam linititi ca ne lamurim din anexe, eu nu vreau sa stau linistit.

”Mesajul e si pentru parlamentari sa aiba grija ce voteaza, pentru ca daca vor vota si vom pierde acesti bani inseamna ca s-a intors piramida cu varful in jos. S peste cativa ani, cand vor veni iar la noi sa ceara votul cetatenilor mi-e teama ca, fie ca sunt primari independenti sau ai oricaror formatiuni politice nu vor mai merge cu ei pentru ca nu vor mai avea ce sa spuna cetatenilor”.

Sursa: stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img