marți, 19 martie, 2024

S-a aflat! Ce a facut ministrul Tudorel Toader in timpul vizitei de la DIICOT

Distribuie:

Publicat:

Biroul de informare si Relatii Publice din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

”In cursul zilei de astazi, domnul Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, a participat la o intalnire cu conducerea DIICOT in cadrul careia au fost abordate subiecte legate de activitatea DIICOT prezentata in Raportul de activitate pe anul 2017 si de necesitatile de abordare strategica viitoare a luptei impotriva criminalitatii organizate si a altor infractiuni grave asociate acesteia.

La intalnire au participat procurorul-sef al directiei, consilierii acestuia, procurorul-sef adjunct si procurorii-sefi ai sectiilor din cadrul DIICOT.

Pe agenda intalnirii s-au aflat urmatoarele subiecte:

1. Analiza succinta a evolutiei unor indicatori relevanti din activitatea DIICOT 2017, reflectati in Raportul de activitate (trenduri, directii necesare de dezvoltare, alerte, lipsa unei Analize Nationale de Risc, necesitatea promovarii unor propuneri legislative referitoare la: infractiuni in materia operatiunilor fara drept cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive, art.151 C.p.p., art.1121 C.p. ).

2. Stadiul indeplinirii obiectivelor propuse in PLANUL DE ACTIUNE PENTRU IMPLEMENTAREA STRATEGIEI PENTRU DEZVOLTAREA SISTEMULUI JUDICIAR 2015 – 2020:

o B.1.7 (stadiul Legii de aprobare a OUG 78/2016, principalele modificari pe care intelegem sa le sustinem in legatura cu OUG 76/2016) (Anexa 1);

o B.1.8 (Compatibilizarea structurilor MP – DIICOT si ale Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, conform competentei prevazute de lege pentru efectuarea urmaririi penale);

o B.3.41 (Operationalizarea unui compartiment multidisciplinar dedicat investigatiilor financiare afectate urmaririi, identificarii si sechestrarii produsului infractiunii, in cadrul DIICOT, format din specialisti proprii si ofiteri de politie judiciara detasati in cadrul DIICOT);

o B.5.6 (Repartizarea unui sediu in conditiile Legii nr.304/2004 pentru MP – DIICOT si crearea unui parc auto propriu).

3. Viziunea strategica nationala de combatere a criminalitatii organizate prezentata de DIICOT in Raportul de activitate pe anul 2016. Lacune incoerenta, inconsistenta si redundanta in documentele cu valente strategice.

4. Propuneri de modificari de ordin organizatoric. Modificare regulament de functionare si organizare.

5. Resurse umane. Functii de conducere neocupate prin numire in cadrul DIICOT, a caror propunere de ocupare este de resortul Ministrului Justitiei.”, se arata in comunicat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img