vineri, 19 aprilie, 2024

S-a DECIS! Marea Britanie va plati un pret URIAS pentru BREXIT

Distribuie:

Publicat:

Sefa executivului britanic, Theresa May, anticipeaza ca Marea Britanie va avea de platit o suma de pana la 50 de miliarde de lire sterline (54,5 miliarde de euro) Uniunii Europene pentru angajamentele asumate inainte ca tara sa sa decida ca paraseste blocul comunitar, a dezvaluit duminica publicatia The Sunday Times, citata de EFE.

Guvernul britanic este dispus sa plateasca Bruxellesului intre 7 si 17 miliarde de lire pe an (intre 7,63 si 18,53 miliarde de euro) pe o perioada de trei ani, cu scopul de a termina platile inainte de urmatoarele alegeri generale britanice, programate pentru 2022, scrie cotidianul britanic. Negociatorul sef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a deplans in aceasta saptamana lipsa de claritate a Londrei in aspectele-cheie ale dialogului, precum dispozitia sa de a-si respecta angajamentele deja asumate in bugetul comunitar.

Potrivit unei surse apropiate sefei guvernului de la Londra, citata de The Sunday Times, May va pune o prima oferta financiara pe masa de la Bruxelles in octombrie, dupa congresul Partidului Conservator britanic, pentru a evita criticile venite din partea celei mai eurosceptice aripi a formatiunii sale la aceasta reuniune a Tory, anunta Agerpres. Politiciana conservatoare spera sa-si recupereze relevanta politica la congresul Partidului Conservator, dupa ce a avut de suferit in urma alegerilor anticipate din iunie, la care a pierdut majoritatea absoluta in parlament.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img