marți, 19 martie, 2024

S-a inventat cana care va spune cat de sanatos este ceea ce beti!

Distribuie:

Publicat:

Desi aparent pare o cana obisnuita, Essyl are o caracteristica uimitoare – stie intotdeauna ce bautura este in ea, continutul caloric, pH-ul, nivelul de zahar sau de proteine etc. Folosind senzori incorporati in „zidurile” sale interioare, se analizeaza in mod automat moleculele din orice lichid se toarna in cana. Functioneaza chiar si cu bauturi preambalate, cafele, bere, vinuri, piureuri, sucuri si multe altele. Si e impresionant de precisa.

Justin Lee, fondatorul Mark One, a inceput acum sapte ani dezvoltarea tehnologiei de analiza moleculara pe care se bazeaza aceasta cana.

Ea comunica wireless cu o aplicatie care va transmite informatiile despre bautura pe care o consumati si inregistreaza continutul sau caloric, precum si alte detalii despre cofeina, pH, zahar, proteine etc. Aplicatia creeaza rapoarte centralizate cu tot ceea ce beti in fiecare zi, semnalizand anumite deficite de lichide sau alte caracteristici. Aplicatia are, de asemenea, si o proprietate metrica numita Pryme, care masoara dintr-o privire cat de hidratat este organismul dumneavoastra intr-o zi. Desi este impresionanta ca si tehnologie folosita, cana are totusi un dezavantaj: practic, trebuie sa turnati in ea toate bauturile pe care le beti de-a lungul unei zile.

Pretul canii se estimeaza a fi 199 de dolari, insa cu timpul va scadea, ca la orice alt dispozitiv ce se ieftineste odata cu productia in serii mari.

sursa: taifasuri.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img