vineri, 19 aprilie, 2024

S-a legitimat cu pasaportul varului sau, pentru a intra ilegal in spatiul Schengen

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un cetatean moldovean care, pentru a putea intra pe teritoriul spatiului Schengen, a prezentat la controlul de frontiera un pasaport biometric emis pe numele altui barabat.

In data de 26 decembrie, in jurul orei 23.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru a intra in tara, in calitate de pasager intr-un autocar ce efectua o cursa regulata pe relatia  Chisinau– Iasi, un barbat din R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontiera un pasaport biometric, emis pe numele cetateanului moldovean Nicolai S.

“Existand suspiciuni cu privire la identitatea persoanei prezentate la controlul de frontiera, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca barbatul este cetateanul din Republica Moldova Ivan B., in varsta de 43 de ani.” declara Denis LAZAR,purtator de cuvant din cadrul  I.T.P.F. Iasi

Cu privire la cele constatate, Ivan B. a declarat ca in perioada 2009-2016 a executat o pedeapsa privativa de libertate pentru savarsirea infractiunii de furt, iar in luna noiembrie a.c., a fost indepartat de pe teritoriul Portugaliei si i s-a adus la cunostinta faptul ca nu va mai putea intra pe teritoriul spatiului Schengen pentru o perioada de zece ani. Acesta a mai adaugat ca a solicitat varului sau Nicolai S. pasaportul, pe care l-a prezentat la control, cu scopul de a ajunge in Spania la familia sa.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat a Romaniei si fals privind identitatea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img