vineri, 29 martie, 2024

S-a produs un nou cutremur in Romania! Este al treilea in mai putin de 24 de ore

Distribuie:

Publicat:

Un nou cutremur s-a produs joi, 26 aprilie, al treilea in zona Romaniei in ultimele 24 de ore. Potrivit Institutului National de Fizica a Pamantului, sesismul de joi, de la ora 14.44, a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter.

„In ziua de 26/04/2018 la ora 14:44:43 (ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 3.5 pe scara Richter, la adancimea de 126km. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de I grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(18km), Covasna(46km), Intorsura Buzaului(49km), Mizil(49km), Buzau(54km)”, transmite INFP.

Anterior, un cutremur cu magnitudinea de 3,9 pe scara Richter s-a produs joi dimineata, la ora locala 3:45, in Marea Neagra, la o adancime de 27 kilometri.

Potrivit INFP, miercuri seara s-a produs un seism cu magnitudinea 4,6 pe Richter in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, la ora locala 20:15. Cutremurul a avut loc la adancimea de 147 de kilometri, fiind cel mai puternic din 2018, la fel ca seismul din 14 martie. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grade pe scara Mercalli.

CITESTE SI: Gheorghe Marmureanu, reactie de ultima ora dupa cutremurul din Vrancea

Directorul onorific al Institutului National de Fizica Pamantului (INFP), Gheorghe Marmureanu, a reactionat, miercuri, dupa cutremurul de 5 grade care a avut loc in Vrancea. "E un cutremur absolut normal, unul obisnuit. Posibilitatea de pagube materiale este absolut zero. E foarte adanc, nu se pune problema. Chiar nu putem spune ca ar putea fi unul mai mare dupa aceea", a spus Marmureanu la un post de televiziune. In urma cu cateva zile, Marmureanu anunta producerea unui cutremur devastator in Romania, care de fapt va afecta toata Europa. Marmureanu crede ca viitorul mare cutremur ce se va produce in Romania va fi de adancime, asemanator celui din 1802 care a avut o magnitudine de 8 pe scara Richter.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img