miercuri, 24 aprilie, 2024

S-a schimbat calendarul de plata a pensiilor. Anuntul facut de CNAS

Distribuie:

Publicat:

Casa Nationala de Pensii Publice (CNAS) a anuntat schimbarea calendarului de plata a pensiilor. Aceasta schimbare se aplica pensiilor care sunt platite prin intermediul caselor teritoriale de pensii.

Astfel, Casa Nationala de Pensii isi anunta beneficiarii care primesc pensiile prin intermediul CN Posta Romana SA ca, incepand cu luna iulie 2018 – calendarul de plata se modifica dupa cum urmeaza:

Plati curente

• 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor;

• pentru pensionarii avizati (cei care nu sunt gasiti la domiciliu) drepturile banesti si documentul de plata se pot ridica de la ghiseele postale, in termen de 2 zile lucratoare dupa ultima zi de plata a lunii respective .

Plati restante

• 11 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor

• pentru pensionarii avizati (cei care nu sunt gasiti la domiciliu) drepturile banesti si documentul de plata se pot ridica de la ghiseele postale, in termen de 2 zile lucratoare dupa ultima zi de plata a lunii respective.

"Folosim acest context pentru a preciza ca in cazul persoanelor ale caror drepturi se achita prin conturi curente sau conturi de card calendarul de plata este cel de pana in prezent. Astfel, plata se face incepand din data de 14 sau din prima zi lucratoare care urmeaza datei de 14, daca aceasta zi este nelucratoare. Documentul de informare (talonul mov) se transmite intre 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizati la domiciliu documentul de informare se poate ridica de la ghiseele postale, in termen de 2 zile lucratoare dupa ultima zi de plata a lunii respective", au adaugat reprezentantii Casei Nationale de Pensii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Fac

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img