vineri, 29 martie, 2024

S-a terminat vacanta! Mesajul ministrului Educatiei pentru elevii care revin la scoala

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Educaţiei Monica Anisie transmite elevilor, care se întorc luni din vacanţa de iarnă şi încep semestrul al doilea, să se concentreze asupra a ceea ce va urma – teze, olimpiade şi examene – dar să nu uite să zâmbească şi să se joace, iar mesajul pentru profesori este că începe debirocratizarea şi că este necesară concentrarea pe nevoile elevilor, pentru a le dezvolta competenţe şi a-i ”aduce mai aproape de viaţă”.

”În mod normal, astăzi şi eu ar fi trebuit să fiu la şcoală alături de elevii şi profesorii Colegiului Tudor Vianu din Capitală, dar semestrul al II-lea îl încep de data aceasta la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Sunt însă cu gândul la fiecare elev şi profesor din ţară şi le transmit tuturor mult succes! Ştiu că pentru voi, dragi elevi, semestrul întâi a fost foarte scurt şi ritmul pentru învăţare şi evaluare a fost unul alert şi a presupus un efort susţinut din partea voastră! Urmează un semestru mai lung şi va trebui să vă concentraţi asupra a ceea ce va urma, pentru unii dintre voi, simulări şi examenele naţionale, iar pentru alţii, olimpiade, teste şi teze! Dar, pe lângă toate acestea, nu uitaţi să zâmbiţi şi să vă jucaţi. Este un drept al vostru!”,scrie Anisie pe Facebook.

Ea spune că şi profesorii au dreptul să zâmbească, mai ales că semestrul al doilea reprezintă pentru cadrele didactice, o provocare: începe debirocratizarea.

”Trebuie să ne concentrăm cu toţii mai mult pe nevoile elevilor noştri, să le dezvoltam competenţe, să îi aducem mai aproape de viaţă şi, nu în ultimul rând, să le formăm caractere. Să îi învaţăm să fie OAMENI! Starea de bine în şcoală depinde de fiecare dintre noi!”, afirmă ministrul Educaţiei în  finalul mesajului.

Elevii se întorc luni din vacanţa de iarnă şi începe cel de-al doilea semestru al anului şcolar, care se încheie în 12 iunie. Ei vor mai avea o vacanţă, cea de primăvară, în perioada 4 aprilie – 21 aprilie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img