joi, 28 martie, 2024

S-au razgandit: Deutsche Bank si Commerzbank si-au dat seama ca este prea scump ca sa fuzioneze

Distribuie:

Publicat:

Băncile germane Deutsche Bank şi Commerzbank au renunţat, joi, la negocierile de fuziune, din cauza costurilor mult prea mari, informează Reuters.

După aproape șase săptămâni de discuţii, cele două mari bănci din Germania au anunțat că negocierile de fuziune s-au încheiat. Directorul executiv al Deutsche Bank, Christian Sewing și CEO-ul Commerzbank, Martin Zielke, s-au întâlnit joi pentru o ultimă discuţie față în față.

Ambii CEO au spus că întelegerea dintre cele două bănci nu ar fi generat beneficii suficiente pentru a compensa riscurile și costurile unei fuziuni. La o eventuală fuziune s-au opus și sindicatele, care se temeau de pierderea a 30.000 de locuri de muncă, ridicând îngrijorări în rândul investitorilor și autorităților de reglementare.

Reprezentaţi ai guvernului german, conduşi de ministrul de finante, Olaf Scholz, au încercat să ajungă la un consens care să ducă la naşterea unei singure bănci, lucru care ar putea pune capăt viitorului nesigur ale color două bănci, care nu au reuşit să se redreseze de la criza financiară.

Deutsche Bank va fi nevoită să facă schimbări mai radicale şi anume să reducă investiţiile din Statele Unite, schimbare susținută de autoritățile de reglementare și de unii investitori majori. Bancă se gândeşte deja la o întelegere cu DWS pentru gestionarea activelor sale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img