joi, 28 martie, 2024

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a decis sa isi incheie cariera la 31 de ani, cu doar cateva luni inainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo

Distribuie:

Publicat:

Federația Română de Scrimă a anunțat, marți seara, că sabrerul Tiberiu Dolniceanu a decis să își încheie cariera la vârsta de 31 de ani, cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, anunță MEDIAFAX.

"Ne-a arătat că putem zbura și fără aripi! Cu o sabie, ajutat de minte și cu sufletul pus gaj pentru medalii, Tiberiu Dolniceanu a visat frumos în scrimă. De la primul titlu național și până la medalia olimpică nici un podium i-a fost interzis. Pentru că a știut să muncească, să creadă, să aibă curaj și răbdare în același timp. Campion mondial și european, vicecampion olimpic, Tibi a decis să își încheie cariera la 31 de ani și în plină calificare pentru Jocurile Olimpice. Mulțumim, Tibi! Pentru tot ce ne-ai oferit pe planșă până acum… o medalie olimpică, 7 mondiale și 3 europene. Să știi, noi credem că încă mai puteai arăta multe pe planșă și lăsăm deschisă ușa de la sală", a transmis Federația Română de Scrimă.

Tiberiu Dolniceanu a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, alături de România. Ieșeanul a mai cucerit șapte medalii la Campionatele Mondiale, la individual sau pe echipe (una de aur, una de argint și cinci de bronz) și alte trei la Campionatele Europene (una de aur, una de argint și una de bronz).

Tiberiu Dolniceanu este cel mai bine clasat scrimer român, ocupând locul 22 în clasamentul internațional de sabie. El a decis să se retragă din activitatea înainte de Jocurile Olimpice, în ciuda faptului că mai avea șanse de calificare la competiția din Japonia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img