marți, 19 martie, 2024

Salata calda cu cartofi dulci si cuscus, perfecta pentru post

Distribuie:

Publicat:

Cartofii dulci sunt excelenti pentru persoanele care vor sa se mentina in forma, intrucat contin foarte putine calorii si deloc grasimi. In plus, contin mult potasiu, un element esential pentru sanatatea muschilor, calciu, fier si proteine.

Salata calda cu cartofi dulci si cuscus este ideala pentru Postul Craciunului. Ingredientele sunt urmatoarele: 3 cartofi dulci, 1 cartof normal, 1 sfecla rosie medie, 1 pastarnac, 3 linguri de patrunjel tocat, 3 linguri de ulei de masline, 300 de grame de cuscus, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de boia dulce si ½ lingurita de piper.

Preparare: preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Taie cubulete toate radacinoasele: cartoful dulce, cartoful alb, sfecla si pastarnacul. Intinde-le pe o tava, tapetata cu hartie de copt, si stropeste-le cu uleiul de masline si asezoneaza-le cu sare, boia si piper. Pune-la la cuptor si gateste-le 30-40 de minute pana cand devin moi.

Pune cuscusul intr-un bol si toarna peste el apa clocotita, cat sa-l acopere in intregime. Acopera cu o farfurie si lasa cuscusul sa se umfle. Amesteca legumele coapte cu cuscusul si mai asezoneaza, daca e nevoie, cu sare si piper.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img