marți, 19 martie, 2024

Salata de leurda scade colesterolul rau

Distribuie:

Publicat:

Un studiu publicat in Germania arata ca mai multe substante continute de leurda, cele mai importante fiind ajoena si adenozina, au efecte de scadere a colesterolului negativ (LDL) din sange.

Acum este timpul leurdei, asa ca profitati de calitatile ei vindecatoare! Leurda are proprietati asemanatoare usturoiului. Primavara este recomandata cura cu leurda, cu o durata de minimum 3 saptamani, timp in care se consuma zilnic doua portii de salata din frunzele acestei plante leurda.

Cum se prepara salata de leurda
Se ia o mana de frunze proaspete, se spala cu apa rece si apoi se taie nu foarte marunt (in fasii de 3-4 centimetri). Se combina intr-un vas cu o lingurita de ulei de masline extravirgin, cu 1-2 lingurite de otet de mere si putin marar tocat.

De obicei, nu se pune sare, exceptie facand doar persoanele hipotensive, la care un aport crescut de sodiu este benefic. Se consuma doua asemenea salate pe zi, ca aperitiv la inceputul mesei de pranz si la inceputul mesei de seara.

Frunzele de leurda se pot pastra in frigider, puse in punga de plastic, pana la 5 sau chiar 7 zile, daca sunt proaspete si daca nu au fost spalate inainte de a fi depozitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img