joi, 28 martie, 2024

Salata de morcovi cu cereale. O cina sanatoasa de la Jamie Oliver

Distribuie:

Publicat:

Salata de morcovi cu cereale poate parea plictisitoare, dar e plina de arome! Inspira-te din reteta de la Jamie Oliver si adu propriile imbunatatiri retetei, daca iti vin idei! Aceasta reteta de salata de morcovi cu cereale de la Jamieoliver.com e vegetariana. Cu ingredientele de mai jos poti face doua portii, fiecare avand 477 de calorii. Salata de morcovi cu cereale nu e greu de facut si e gata in mai putin de 20 de minute.

Ingrediente pentru salata de morcovi cu cereale

350 grame morcovi colorati

1 rodie

1 legatura mare de menta

250 grame amestec de cereale gatite

40 grame branza feta

Preparare

Spala morcovii. Pe cei mai mari, taie-i in jumatati. Apoi, pune-i pe toti intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu o lingura de ulei de masline, un praf de sare si piper negru. Pune tigaia pe foc mediu pentru 15 minute, amestecand usor, pana cand morcovii se inmoaie usor.

Intre timp, pregateste rodia care va fi pusa in salata de morcovi cu cereale. Dupa ce o tai in jumatati, trebuie sa storci sucul dintr-o jumatate si sa-l treci printr-o strecuratoare. Pune sucul intr-un bol destul de mare (pentru ca in acest vas vei face salata de morcovi cu cereale), adauga o lingura de otet de vin rosu si doua linguri de ulei de masline extravirgin.

Toaca marunt jumatate din frunzele de menta, din partea de sus. Trebuie sa pastrezi cateva frunze care arata bine pentru decor. Adauga menta tocata in bolul cu suc de rodie, gusta si asezoneaza cu sare si piper, daca e cazul.

Pune morcovii in bolul in care se afla deja dressingul. Dupa ce scoti morcovii din tigaie, gateste cerealele in aceeasi tigaie vreme de un minut, cu un strop de apa, doar cat sa se incalzeasca. Muta apoi si cerealele in bolul de salata si amesteca bine. Imparte apoi intreaga cantitate de salata pe doua farfurii.

Curata jumatatea de rodie ramasa si pune boabele colorate in fiecare farfurie. Faramiteaza branza feta si presara frunze de menta. Serveste calda salata de morcovi cu cereale de la Jamie Oliver!

sursa: andreearaicu.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img