joi, 25 aprilie, 2024

”Sandu Iacob e cea mai bună achiziție a Vasluiului!”

Distribuie:

Publicat:

Vasluiul are foarte mulți jucători care evoluează în campionatele europene sau Liga Națională. Însă, cel mai exponențial produs al Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui este Demis Grigoraș. El a fost șlefuit la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara, iar pasul în lumea handbalului mare l-a făcut, după ucenicia de la Reșița și Timișoara. De un an, vasluianul de 24 de ani trăiește cu adevărat handbalul într-unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, cel din Ungaria, unde a reușit cu Tatabanya să ajungă până în sferturile EHF Cup și să termine pe podiumul campionatului, obținând medalia de bronz.

”Primul meu sezon la Tatabanya a fost unul cu momente frumoase și mai puțin frumoase. Am început campionatul foarte bine, dar a urmat acea accidentare care m-a ținut aproape patru luni pe margine. După care am revenit și începutul nu a fost unul foarte bun. Fizic mă simțeam foarte bine, dar psihic nu prea am reușit să ma ridic la un nivel așa de bun. A durat puțin până să îmi revin la forma mea maximă si am reușit să terminăm campionatul cum ne propusesem de la început. Este un campionat puternic în care Tatabanya își dorește un loc în fruntea clasamentului și care pe mine personal ca jucător ma ajută să cresc în experientă. Și asta pentru că am colegi extrem de talentați, care mă pun în valoare la fiecare meci, iar asta contează foarte mult pentru mine”, a spus Demis Grigoraș.

Deși este departe de casă, tânărul handbalist nu uită de Liga Națională, urmând cu atenție și evoluțiile HC Vaslui: ”La Vaslui îmi place ideea lui Sandu de a lucra cu jucători români. El este pentru mine cel mai important om de la echipă! Reușește să îi unească și să îi ambiționeze pe jucători foarte bine și pune în valoare calitățile fiecăruia și cred că și anul acesta echipa va fi o nucă tare pentru multe adversare”.

Legat de Liga Zimbrilor, fostul elev al LPS Vaslui afirmă că ”sezonul acesta 2017/2018 o să fie un adevărat spectacol lupta pentru câștigarea titlului!”.

Demis Grigoraș îi îndeamnă pe părinți să-și lase copiii la handbal, fiindcă mișcarea face bine.

”Un părinte ar trebui să își îndrume copilul spre sport, mai ales către handbal, pentru că este cea mai ușoară cale de a face mișcare. Munca este la un moment dat enormă, dar și satisfacțiile sunt la fel de mari. Dar trebuie să încerci să fii cel mai bun dintre toți! Părinții ar trebui să înțeleagă că pe un copil handbalul îl ajută să se îndrepte către lucruri mult mai bune, ca de exemplu să calatorească, să își facă amintiri frumoase din turnee sau cantonamente, să cunoască diferite persoane și nu în ultimul rând să câștige bani frumoși și ușor jucând handbal!”, a completat Demis.

Vasluianul a devenit om de bază și la echipa națională, fiind încântat de metodele de lucru ale selecționerului Xavi Pascual, care, în opinia lui, va reuși să facă performanță cu România.

”Am încredere, și băieții la fel, că el o să facă lucruri foarte bune. Dar ne trebuie puțin timp ca să înțelegem sistemul și ce dorește de la fiecare în parte. Performanța se face în timp și din păcate acei critici abia așteaptă să nu o facem!”, a conchis jucătorul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img