joi, 25 aprilie, 2024

Sangele apa nu se face: Ungaria ii repatriaza pe refugiatii din Venezuela cu origini maghiare

Distribuie:

Publicat:

Ungaria a acceptat sute de refugiaţi cu origini maghiare din Venezuela, ţară care se confruntă cu o situaţie de criză, în cadrul unui program guvernamental în care este implicată o organizaţie de caritate, a anunţat site-ul de ştiri index.hu, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

 

Ungaria a lansat programul în urmă cu aproape un an cu ajutorul Serviciului Filantropic Maghiar al Ordinului de Malta, care a organizat transferul solicitanţilor de azil politic din Venezuela în Ungaria.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei de caritate malteze din Ungaria a refuzat să ofere detalii pentru a asigura siguranţa celor implicaţi.

Un oficial guvernamental a afirmat că nu există nicio contradicţie între cruciada politică împotriva imigraţiei în masă în Europa a premierului Viktor Orban şi programul destinat refugiaţilor cu origini maghiare din Venezuela.

"Vorbim despre maghiari şi nu îi considerăm migranţi'', a declarat ministrul Gergely Gulyas, Şeful Oficiului prim-ministrului Ungariei, coordonator al afacerilor europene.

"Ei, ca orice alt maghiar, au dreptul să se întoarcă acasă ", a spus Gulyas, adăugând că primii refugiaţi în cadrul acestui program au sosit în Ungaria anul trecut.

Potrivit portalului Index, Ungaria a furnizat bilete de avion, cazare, cursuri culturale şi de limbă pentru refugiaţi precum şi documente care să le permită acestor refugiaţi să-şi găsească un loc de muncă. În total, Ungaria a acceptat aproximativ 300 de persoane, notează site-ul de ştiri.

Refugiaţii au fost iniţial adăpostiţi în hoteluri în mediul rural, dar unii dintre ei au reuşit deja să-şi găsească un loc de muncă în Ungaria. Potrivit Index, aproximativ 5.000 de cetăţeni ungari au emigrat în Venezuela, mai ales după cel de-al Doilea Război Mondial.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img