vineri, 26 aprilie, 2024

Sansa mare pentru Simona Halep! Cum arata acum traseul romancei la All England Club. Posibila finala cu Serena Williams

Distribuie:

Publicat:

Tragerea la sorti a turneului de la Wimbledon îi aducea Simonei Halep o parte de tablou foarte dificila. Daca favoritele si-ar fi respectat blazonul, pentru cea mai buna jucatoare a lumii, problemele începeau înca din faza optimilor de finala.

Totusi, la All England Club a fost anul surprizelor. În turul trei au acces doar patru dintre primele zece clasate în ierarhia WTA: Simona Halep, Karolina Pliskova, Venus Williams si Angelique Kerber. Astfel, sportiva din Constanta are sanse mari sa ajunga în a treia finala consecutiva de Grand Slam.

Astfel, initial, Halep ar fi putut avea parte de optimi cu Johanna Konta, sferturi cu Petra Kvitova/Maria Sharapova/Jelena Ostapenko, semifinale cu Garbine Muguruza/Angelique Kerber/Caroline Garcia si finala cu Caroline Wozniacki/Serena Williams/Karolina Pliskova/Sloane Stephens.

Acum, lucrurile stau mult mai bine pentru Halep, dupa ce Garbine Muguruza, Petra Kvitova, Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Maria Sharapova, Elina Svitolina, Johanna Konta sau Caroline Garcia au plecat deja acasa. Mai jos, va prezentam noul traseu al sportivei noastre, de la faza optimilor, unde poate ajunge, daca o învinge pe Su-Wei Hsieh.

Astfel, în optimi, cel mai probabil Halep se va duela cu Dominika Cibulkova. Ar fi a saptea întâlnire directa dintre cele doua. La acest capitol, sportiva din Slovacia o conduce pe Simona cu 4-2. Singura partida disputata la un turneu de Grand Slam a venit în 2014, atunci când Cibulkova s-a impus în sferturile de la Australian Open cu un categoric 6-3, 6-0. Românca s-a razbunat doi ani mai târziu, în ultimul act de la Madrid (6-2, 6-4).

Daca o va elimina pe ocupanta locului 33 WTA, jucatoarea de 26 de ani ar putea da în sferturi peste ”cosmarul” ei de la Paris, Jelena Ostapenko. Cele doua si-au împartit victoriile si ambele meciuri au fost foarte importante pentru ”Simo”. În 2017, ”Alona” a învins-o pe Halep în finala de la Roland Garros (4-6, 6-4, 6-3), dar Halep si-a luat revansa la Beijing (6-2, 6-4), succes în urma caruia a devenit în premiera numarul unu mondial.
În semifinale, ar putea urma un nou duel de foc cu care ne-am obisnuit în fazele superioare ale turneelor majore. Un meci Halep – Kerber s-ar repeta pentru a treia oara în 2018, iar amintirile noastre sunt unele placute.

În semifinalele de la Australian Open, Halep s-a impus dramatic, cu 6-3, 4-6, 9-7, dupa ce a salvat doua mingi de meci consecutive. Apoi, în sferturile de finala de la Roland Garros, Simona a avut nevoie tot de trei seturi sa o învinga pe ”Angie” (6-7, 6-3, 6-2).

Finala ar putea sa însemne poate cel mai mare meci din cariera Simonei Halep. În fata ei ar putea sa apara Serena Williams, care da semne de revenire dupa pauza prilejuita de nasterea lui Alexis Olympia Ohanian Jr.

Simona si Serena s-au întâlnit pâna acum de noua ori, iar campioana din Statele Unite conduce cu un categoric 8-1. Totusi, Halep este cea care i-a administrat, în 2014, una dintre cele mai severe înfrângeri din cariera lui Williams: a învins-o la Turneul Campioanelor, 6-0, 6-2. Totusi, la aceeasi editie, veterana de 36 de ani s-a revansat. Ajunsa în finala cu ajutorul sportivei noastre, Serena s-a impus cu 6-3, 6-0.

De pe cealalta parte de tablou, cu mari sanse de a prinde ultimul act este si Venus Williams. Cvintupla campioana de la All England Club o conduce pe Simona cu 3-1 la ”directe”, dar cele doua nu s-au întâlnit niciodata la un turneu de Grand Slam.
Simona Halep – Su-Wei Hsieh, meci din turul trei de la Wimbledon, se va disputa sâmbata, dupa ora 14:30.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img