marți, 19 martie, 2024

Sapun lichid vs sapun solid. Avantajele si dezavantajele fiecarui produs

Distribuie:

Publicat:

Un lucru esential este hidratarea pe care o poate oferi sapunul. Varianta lichida usuca pielea mult mai putin comparativ cu sapunul solid, spune cosmeticiana NiKita Wilson, citata de Womenshealthmag.com. Totusi, exista sortimente de sapun solid care contin uleiul hidratante, cum este cel de masline si care sunt bune pentru ten, pentru ca nu-l usuca. Formulele actuale de sapun au un dublu rol: curata pielea de murdarie si o hranesc prin diferite substante pe care le contin, de exemplu unt de shea. Unele produse sunt asa de bune incat nu mai este nevoie de aplicarea unei lotiuni de corp pentru hidratarea pielii dupa dus.

Unele variante de sapun solid sunt exfoliante, continand mici granule care curata pielea in profunzime si ofera si un masaj placut. Exista si sapunuri lichide pentru exfoliere, dar in cazul lor trebuie folosita de obicei o manusa speciala pentru masaj. Sapunurile lichide au insa avantajul ca pot contine acid salicilic sau glicolic, care asigura o exfoliere eficienta pe termen lung si chiar intineresc tenul.

Sapunul solid are un parfum mai discret comparativ cu sapunul lichid, lucru care este util mai ales in cazul pielii mai sensibile. Un sapun foarte parfumat poate fi o alegere gresita, pentru ca se va combina cu mirosul parfumului nostru, ori vom fi nevoite sa renuntam complet la parfum.

Un dezavantaj clar al sapunului solid este ca poate contine pe suprafata lui umeda multe bacterii sau ciuperci, care se vor transmite altor persoane, daca sapunul este folosit la comun, spune medicul Jessica Wiser, citata de InStyle. Din acest punct de vedere, sapunul lichid este mult mai igienic, fiind folosita o pompita pentru furnizarea unei mici doze individuale. Sapunul lichid este insa folosit de obicei cu un burete sau manusa de spalat, care trebuie foarte bine clatita si uscata dupa aceea, pentru a nu se acumula bacterii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img