vineri, 26 aprilie, 2024

Sarcofag vechi de 2000 de ani, descoperit in Egipt. Arheologii se tem sa il deschida

Distribuie:

Publicat:

Un sarcofag negru care dateaza de acum 2000 de ani a fost descoperit in Egipt.

Obiectul, care a fost gasit intr-un mormant antic, i-a uimit pe arheologi datorita lungimii sale, de aproape 3 metri. Expertii sustin ca sarcofagul a fost construit din granit negru, fiind cel mai mare obiect antic descoperit in orasul antic Alexandria, din Egipt, potrivit The Sun

Mormantul dateaza de pe vremea dinastiei Ptolemeica, din intervalul 305-30 i.Hr. Sarcofagul are aproape 3 metri lungime, un metru si jumatate latime si aproximativ 2 metri inaltime. Cercetatorii care au asistat la lucrarire de excavare a sitului arheologic nu sunt siguri de ce sarcofagul este atat de mare, avand in vedere ca egiptenii antici erau mult mai scunzi decat oamenii din prezent.

Arheologii sustin ca sarcofagul este acoperit cu un strat gros de ciment. Acest aspect sugereaza ca sicriul nu a mai fost deschis niciodata, iar persoana sau persoanele ingropate se afla inca in el. Acum, cercetatorii vor fi nevoiti sa ia o decizie importanta: sa deschida sau nu sarcofagul.

Conform credintei populare se presupune ca exista un “blestem al faraonilor”, care este aruncat asupra celor care deranjeaza somnul mumiilor din Egiptul Antic. Acest blestem ar afecta pe oricine, nu doar pe hoti, ci si pe cercetatori si pe arheologi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img