miercuri, 24 aprilie, 2024

Scanarea ochilor ar putea duce la detectarea timpurie a autismului

Distribuie:

Publicat:

Scanarea ochilor diagnosticheaza autismul! O scanare a ochilor ar putea ajuta la identificarea autismului la copii mult mai devreme decât este posibil în prezent.

Scanarea de ochi non-invazivă folosește un dispozitiv de mână pentru a găsi un model de semnale electrice subtile în retină, care sunt diferite la copiii din spectrul autismului, direct legate de diferențele în dezvoltarea creierului lor.

Scanarea a fost testată pe aproximativ 180 de persoane cu și fără autism cu vârste cuprinse între 5 și 21 de ani în colaborare cu Universitatea Yale din SUA, University College London și Great Ormond Street Hospital din Marea Britanie, ca parte a unui studiu publicat în Jurnalul Tulburărilor de autism și dezvoltare.

Acești biomarkeri potențiali pentru tulburarea spectrului de autism ar putea permite detectarea precoce a altor tulburări, cum ar fi tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).

Scanarea ochilor diagnosticheaza autismul!

Dr. Paul Constable, conferențiar senior la Colegiul de Științe de Sănătate din Universitatea Flinders, a căutat din 2006 un „biomarker” de autism, în efortul de a îmbunătăți metodele de detecție și intervenție timpurie după ce propriul său copil a fost diagnosticat cu aceasta afectiune.

„Retina este o extensie a creierului, realizată din țesut neuronal și conectată la creier de către nervul optic”, spune dr. Constable.

„Testul este o scanare rapidă, neintruzivă a ochilor, folosind un dispozitiv și preconizăm că acesta va fi foarte eficienta pentru copiii. Diagnosticul foarte precoce înseamnă că nu numai copiii pot primi intervenții importante, dar familiile sunt abilitate să obțină asistența necesară și sa ia decizii în cunoștință de cauză.”

Echipa de cercetare a Dr. Constable investighează, de asemenea, scanarea pentru a detecta autismul la copiii, precum și alte afecțiuni, inclusiv tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție și alte tulburări neurodezvoltate.

El spune că echipa sa întâlnește adesea părinți care au doi sau trei copii mici cu autism, deoarece șansa de a avea un al doilea copil autist este mult mai mare pentru părinții cu un copil în spectru. Autismul în Australia este de obicei diagnosticat după vârsta de patru ani.

Depistarea precoce la copiii născuți ar putea oferi părinților posibilitatea de a decide dacă vor să aibă mai mulți copii, studiile anterioare indicând o probabilitate crescută de a genera tulburarea si la frați.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img