vineri, 19 aprilie, 2024

Scandal cu tenta sexuala la Inspectoratul de Jandarmi Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Scandal cu tenta sexuala la Inspectoratul de Jandarmi Vaslui

Fostul adjunct al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui si ulterior al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau,Nelu Popovici, este judecat pentru folosirea functiei in scop sexual si incalcare de consemn, asta dupa ce, in octombrie 2014, cu ocazia pelerinajului de la Moastele Sfintei Parschiva la Iasi, in timp ce se afla in dispozitiv pentru a asigura ordinea si linistea publica a hartuit o politista de frontiera, ba mai mult si-a expus la vedere organele genitale si i-a cerut acesteia sa intretina relatii sexuale cu el.

Ciudat este faptul ca desi a refuzat sa demisioneze cum ar fi fost onorabil, sefii acestuia au “intarziat” cu demiterea si acesta a trecut in rezerva cu pensia militara.

Astazi are loc un nou termen din dosarul lui Nelu Popovici, la Curtea Militara, unde vor fi audiati o parte din cei peste o suta de martori din dosar.

Politista de frontiera a avut nevoie de consiliere psihologica, s-a constituit parte civila in dosar si cere despagubiri morale in cuantum de 4 milioane lei. In afara eventualelor despagubiri, colonelul risca doua pedepse a cate trei ani de inchisoare pentru folosirea functiei in scop sexual si alti trei pentru incalcarea consemnului. Prin contopirea pedepselor, daca va fi gasit vinovat, Nelu Popovici ar putea primi, timp de cel putin patru ani, pensia intr-o inchisoare militara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img