vineri, 26 aprilie, 2024

Scandal de proportii inainte de startul Mondialului. “FIFA trebuie sa intervina de urgenta”

Distribuie:

Publicat:

Oficialii echipei nationale de fotbal a Iranului, selectionata prezenta la Cupa Mondiala, au anuntat în mod oficial ca asteapta scuze din partea concernului american de echipament sportiv, Nike. Tot scandalul a izbucnit dupa ce reprezentantii companiei de echipament sportiv au refuzat sa le ofere ghete de joc iranienilor, sustin jurnalistii de la ”The Guardian”.

De ce au refuzat americanii sa le ofere iranienilor echipament sportiv? Cei de la Nike s-au ”ascuns” în spatele sanctiunilor dictate de catre presedintele USA, Donald Trump, fata de Iran si au spus ca nu pot da curs cererii primite.

Evident, reprezentantii iranienilor nu au putut accepta o astfel de ofensa, asa ca au luat imediat atitudine. Carlos Queiroz, selectionerul Iranului, a cerut imediat sprijinul celor de la FIFA.

”Cei de la Nike ar trebui sa vina si sa ne ceara scuze, deoarece acest comportament arogant împotriva a 23 de baieti este absolut ridicol! FIFA trebuie sa intervina de urgenta!” a spus Queiroz. Scandalul s-a propagat foarte repede în Iran, oamenii fiind sfatuiti în mod public, pe retelele de socializare, sa nu mai cumpere deloc produse ale celebrului brand.

Iran face parte din Grupa B a Cupei Mondiale, alaturi de Maroc, Portugalia si Spania. Iranienii vor disputa primul meci de la turneul final din Rusia pe 15 iunie, de la ora 18:00, împotriva Marocului.

Supusa unei presiuni enorme din partea lui Talpan, AMFB cere trimiterea Stelei direct în Liga a 3-a. Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti a solicitat Federatiei Române de Fotbal promovarea echipelor Academia Rapid si CSA Steaua împreuna în liga a 3-a, chiar daca regulamentul nu prevede în mod clar o astfel de posibilitate.

"Da, e adevarat ca domnul Talpan a facut hârtie catre FRF pentru a se reprograma meciurile de baraj. Oricum, noi ne dorim sa promoveze direct în Liga a 3-a atât CSA Steaua, cât si Academia Rapid.  Chiar am comunicat catre FRF ca vrem ca ambele sa joace în Liga a 3-a. Sa fim seriosi, fotbalul este pentru spectatori", a declarat o persoana din cadrul AMFB pentru Gazeta Sporturilor.

Juristul Florin Talpan a solicitat în numele CSA Steaua amânarea meciurilor de baraj dintre Academia Rapid si Singureni, partide programate sa se dispute pe 16 si pe 23 iunie, la Giurgiu, respectiv Giulesti, în direct, la Digi Sport 1.

"Notificam Federatia Româna de Fotbal ca, în cazul în care veti programa jocul de baraj la care sa participe AS Academia Rapid, veti încalca în mod abuziv prevederile statutare, regulamentare si legale, vom fi obligati sa ne adresam institutiilor abilitate pentru ca astfel de cazuri sa nu se mai întâmple (…)”, se spune, printre altele, în memoriul depus de Florin Talpan.
Ultimul meci dintre Rapid si Steaua scor 3-1 s-a disputat în Cupa Municipiului Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img