marți, 19 martie, 2024

SCANDAL imens la Academia de Politie: Se ancheteaza fraude extrem de grave

Distribuie:

Publicat:

Scandal imens la Academia de Politie ‘Alexandru Ioan Cuza’. Se ancheteaza fraude extrem de grave si s-a deschis o ancheta dupa ce doi absolventi au depus plangeri penale sesizand ca s-au modificat notele de final pentru ca titulatura de sef de promotie sa fie data cu dedicatie.
50 de tineri ofiteri au fost chemati la audieri. Miza este una importanta, pentru ca titulatura de sef de promotie nu asigura doar prestigiu, ci si o pozitionare mai buna pe lista de repartizari. Doua clase din promotia trecuta au raspuns ore in sir la intrebarile puse de anchetatori. Tinerii au fost intrebati despre modul in care au decurs examenele de sfarsit de an si li s-a cerut sa spuna daca au cunoscut subiectele inainte de testare. Cataloagele celor doua clase au fost ridicate si duse la Directia Generala Anticoruptie, informeaza ProTV.
“Sunt suspiciuni, doi studenti s-au plans ca au fost neindreptatiti. De altfel, a fost si un control din partea corpului de control, care insa s-a stopat pana la rezolvarea plangerilor penale. Noi punem la dispozitie anchetatorilor toate actele solicitate”, a declarat purtatorul de cuvant al Academiei, profesorul universitar Nicolae Radu.
Prorectorul Academiei si presedintele comisiei examenului de licenta sustinut in luna iulie a demisionat saptamana trecuta, imediat dupa izbucnirea scandalului, din motive personale, conform propriilor declaratii, mai spune sursa citata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img