vineri, 29 martie, 2024

SCANDAL in PLUS. Ciolos a sfidat o decizie privind prezidentiabilul partidului

Distribuie:

Publicat:

Procedura internă, stabilită în 13 iulie în cadrul ședinței Consiliului Național PLUS, de desemnare a candidatului atât la președinție, cât și la Primăria Capitalei a fost încălcată. Dacian Cioloș și Dan Barna sunt acuzați că au luat decizia, previzibilă de altfel, de a-și împărți pozițiile, de candidat la președinție și premier, într-un cerc foarte restrâns și înainte de a fi finalizată procedura internă la PLUS.

Anunțul că Barna va fi candidat pentru Cotroceni și Cioloș premier a fost făcut oficial ieri.

Acest anunț a provocat o revoltă în partid în condițiile în care Consiliul Național al PLUS decisese, pe 13 iulie, modul în care va fi desemnat candidatul partidului atât la Președinția României, cât și la Primăria Capitalei.

”În procesul intern de desemnare a candidatului din partea PLUS pentru demnitatea de Președinte al României, se vor putea înscrie toți membrii PLUS de la data de 1 iulie 2019, urmând ca aceste candidaturi să fie depuse în intervalul 15 iulie 2019, ora 00.00 – 20 iulie 2019, ora 23.59. (…) n intervalul 22 iulie 2019, ora 9.00 – 27 iulie 2019, ora 12.00, candidaturile validate de către Comisia Națională de Integritate și Arbitraj vor fi transmise membrilor, fiindu-le pus la dispoziție un mecanism de vot online. (…) Candidatul care obține 50%+1 din voturile exprimate va fi considerat câștigător al cursei interne din cadrul PLUS pentru demnitatea de președinte al României. În cazul în care niciunul dintre candidați nu obține 50%+1 din voturile exprimate, va fi organizat un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi clasați candidați din primul tur de scrutin, iar acesta va avea loc în intervalul 27 iulie 2019, ora 16.00 – 28 iulie 2019, ora 16.00. Candidatul care obține cele mai multe voturi în cel de-al doilea tur de scrutin va fi considerat câștigător al cursei interne din cadrul PLUS pentru demnitatea de președinte al României”, a explicat PLUS, într-un comunicat, pe 15 iulie.

Asta a declanșat un adevărat taifun în formațiunea lui Cioloș. Potrivit unor surse politice liderului european i se reproșează că mimează democrația, că doar teoretic încurajează dreptul la liberă exprimare și că se comportă exact ca în 2016 cu liberalii: este țâfnos, arogant și face ce îl taie capul. „Ce să spunem, s-a văzut cu sacii în căruță. El și acoliții lui, gen Tudorache, dar și alții. Ne-am luptat și am risipit timp și bani ca Cioloș să ajungă lider european, adică să aibă serviciu, că nu lucra nicăieri. Acum, nici nu ne întreabă ce vrem. Mai mult, încalcă deciziile partidului cu nonșalanță. Exact așa cum anticipam unii: pentru noi, Cioloș este Dragnea doi”, a declarat pentru EVZ o sursă din partid.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img