joi, 18 aprilie, 2024

Scandal la Eurovision 2019! Mihai Traistariu si Dan Bittman s-au retras din concurs

Distribuie:

Publicat:

Un nou scandal la Eurovision Romania. Suparat pe obiectivitatea organizatorilor, „veteranul” concursului Mihai Traistariu si-a anuntat retragerea din concurs.

Artistul si-a motivat alegerea pe pagina sa de Facebook.

„In urma unei evaluari complete a concursului Eurovision Romania 2019, organizat de TVR, am decis sa ma retrag din competitie. Eurovision este concursul care mi-a dat aura de artist in 2006, atunci cand am obtinut pentru Romania cel mai mare punctaj din istorie si un succes rasunator cu piesa Tornero, in peste 35 de tari. Acest lucru m-a motivat pe parcursul carierei mele de artist si mi-a aratat ca visul poate fi implinit, daca esti dispus sa lucrezi pentru asta. M-am inscris anul acesta in preselectii cu piesa «Baya», reusind trecerea in Semifinale.

Am ales pentru acest an o piesa ritmata pentru ca veneam dupa 5 luni de filmari TCDU (n.r. – Te cunosc de undeva“, de la Antena 1) – un show tv de succes, de la un alt post TV, unde am fost concurent si in cadrul caruia am interpretat live 16 artisti celebri, cu timbre vocale diferite, cu atitudini si personalitati diferite, astfel ca vocea mea a fost completata cu succes si de show. Sunt un artist competitiv si am demonstrat asta prin fapte. Pentru ca, in acest moment, nu mai am incredere in obiectivitatea organizatorilor concursului Eurovision Romania, data fiind situatia neclara, din start, in ceea ce priveste concurentii inscrisi – cei care au trecut preselectiile si cei care au fost favorizati ulterior – am decis sa ma retrag.
Nu pot continua un drum care prezinta multe "mistere ". Multumesc fanilor care m-au sustinut intotdeauna si care sunt alaturi de mine si de muzica mea si le promit ca pentru mine, Eurovision ramane o poveste … fara sfarsit !“, a scris Traistariu.

La randul sau, Dan Bittman (56 de ani) a anuntat ca se retrage de la Selectia Nationala Eurovision 2019 sustinand la randul sau ce a stat in spatele acestei decizii. „Dragii mei, va scriu aici pentru a va ura un An Nou fericit, cu impliniri si sanatate, dar si pentru a va anunta ca, din pacate, nu pot participa la concursul Eurovision 2019 deoarece in perioada semifinalelor sunt plecat din tara, fapt care imi face imposibila prezenta in concurs“, a explicat Dan Bittman.

Cantaretul a marturisit si ca regreta faptul ca este nevoit sa se retraga, insa „cel mai bine este ca tara noastra sa fie reprezentata de artisti tineri si talentati“, a adaugat Bittman. „Sincer imi pare rau deoarece ar fi fost o intoarcere dupa 25 de ani de la prima participare a Romaniei la Eurovision, fapt unic in istoria acestui concurs, insa sunt convins ca este cel mai bine ca tara noastra sa fie reprezentata de artistii tineri si foarte talentati care ne bucura de ani buni incoace si care trebuie sustinuti cu toata dragostea. Va multumesc pentru intelegere“, a incheiat artistul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img