joi, 18 aprilie, 2024

Scandal la nivel MONDIAL! Presedintele Comitetelor Olimpice Europene, ACUZAT de o FAPTA GRAVA!

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey, acuzat de implicare in vanzarea ilegala de bilete la JO de la Rio, a demisionat din functia de membru al Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic International (CIO), informeaza Reuters.

“Patrick Hickey a informat CIO de demisia lui cu efect imediat din functia de membru al Comitetului Executiv. In scrisoarea lui de demisie, domnul Hickey a subliniat ca doreste sa protejeze CIO si sa se asigure ca asociatia comitetelor olimpice nationale este reprezentata in Comitetul Executiv. El si-a reafirmat nevinovatia cu privire la toate acuzatiile si a confirmat ca spera sa-si exercite in viitor functiile, ca membru al CIO”, se arata intr-o declaratie a unui purtator de cuvant al CIO, inaintea intrunirii de la Lima, de saptamana viitoare, conform News.ro.

Inlocuitorul lui Hickey, 72 de ani, in Comitetul Executiv al CIO va fi stabilit prin alegeri, la sesiunea forului din capitala statului Peru.

Presedintele Comitetelor Olimpice Europene si al Comitetului Olimpic Irlandez, Patrick Hickey, a fost arestat la Rio de Janeiro, la 17 august 2016, pentru implicare in vanzarea ilegala de bilete la JO. Hickey a fost arestat la cateva zile dupa ce un alt irlandez, James Mallon, a fost prins la Rio de Janeiro cu 800 de bilete ilegale.

Potrivit anchetatorilor, Hickey intermedia transferul biletelor de la PRO10 Sports Management, distributorul oficial irlandez al ticketelor la JO, catre THG Sports, o companie internationala de turism la evenimente sportive, care apoi le comercializa la preturi foarte mari.

Hickey a parasit inchisoarea la 30 august 2016 si a fost cerectat in arest la domiciliu, in Brazilia. In decembrie trecut, Asociatia Comitetelor Nationale Olimpice (ANOC) a anuntat ca ii va “imprumuta temporar” suma de 400.000 de euro lui Patrick Hickey, pentru ca acesta sa-si poata plati cautiunea si sa revina din Brazilia.

Presa irlandeza a anuntat, saptamana trecuta, ca precesul lui Hickei va incepe in noiembrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img