marți, 19 martie, 2024

Scandal la Premiile Gopo! Reactia incredibila a actorilor din sala in momentul in care trupa lui Dan Bursuc a urcat pe scena si a cantat manele

Distribuie:

Publicat:

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din Romania, a fost marcat marti seara de un moment controversat. Prezenta pe scena a trupei cunoscutului manelist Dan Bursuc, Kana Jambe, a starnit un val de nemultumiri, exprimate pe retelele de socializare de oameni care au fost in sala sau care au urmarit evenimentul la televizor.

Trupa de manele Kana Jambe a urcat pe scena si a cantat doua piese, prima fiind „Romanian Rapsody”, un cover dupa celebra piesa „Bohemian Rapsody” a trupei Queen, cea de-a doua fiind o manea din repertoriul propriu. In acel moment, mai multi actori s-au ridicat si au parasit sala. „Nu pot sa girez cu prezenta mea un asemenea moment”, a spus Iulia Lumanare, una dintre actritele care s-au grabit sa iasa. Ea a luat premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar („Pororoca”).

Kana Jambe este o trupa manageriata de Dan Bursuc, cel care are o aparitie scurta in filmul „Soldatii. Poveste din Ferentari”. Controversatul film al Ivanei Mladinovic a fost premiat marti seara la Gopo pentru „cel mai bun debut”.

Reactii dure pe Facebook

Dupa reprezentatia trupei, reactii negative, unele in termeni duri, au aparut pe Facebook, de la oameni care au fost prezenti in sala sau de la oameni care au urmarit gala la televizor.

Printre cei care au comentat momentul muzical au fost Monica Davidescu, Aurelian Temisan, Mihai Margineanu si Vlad Enachescu.

Monica Davidescu, cea care i-a acordat actritei Ileana Stana Popescu premiul pentru intreaga activitate, a scris pe Facebook: „Aseara premiile Gopo. Glamur, eleganta, parfum. Asta daca organizatorii nu ar fi gresit flagrant aducand manele pe scena”, a scris Monica Davidescu pe Facebook.

Si sotul ei, Aurelian Temisan, a comentat pe reteaua sociala: „In seara asta am trait un moment rusinos. Eram in fata televizorului, dar tot rusine am simtit. Sa ai pe scena Teatrului National din Bucuresti derularea premiilor GOPO, un festival de elita, in sala mari scenaristi, regizori, producatori, oameni de televiziune, mari actori ai tarii si sa asculti un burtos in maiou alb (caruia ii mai lipsea doar gratarul!), cantand manele… e TOTAL RUSINOS!!! Aceasta asociere a primei scene a tarii, TNB, cu Gala Premiilor prestigiosului Festival de renume international, GOPO, si actul de subcultura creat, imi lasa un gust amar si ma oripileaza”.

De precizat este ca, anul trecut, chiar Aurelian Temisan a lansat o piesa in care canta despre muzica lautareasca, intitulata „Canta toata mahalaua”.

In termeni duri a comentat si artistul Mihai Margineanu: „Aseara, la Gopo, organizatorii au adus pe scena o trupa de manele. Aseara, la Premiile Gopo, cel mai cu staif eveniment al culturii cinematografice romanesti, organizatorii au adus pe scena o trupa formata din niste rromi plinuti si cu ‘maiouri’ peste burti burdusite care au ‘facut un program’ de manele.

Aseara la Premiile Gopo am vazut varfuri ale culturii noastre aplaudand stingheri si din bun simt o trupa de manelisti.

I-am simtit stingheri si speriati, ca pe timpul comunismului cand trebuia sa aplauzi ca sa te vada securistul cum ca nu esti retrograd si destabilizator.

Aseara, la Premiile Gopo, vazand atata subcultura injectata in cultura m-am convins ca Romania este in metastaza stadiul final si ca nu mai apucam nici tratamentul paleativ”.

Vlad Enachescu, renumit comentator sportiv, a scris: „Gala poate a aratat bine pentru cei prezenti, dar a fost modesta pentru telespectatori. Sunet prost (execrabil pe alocuri), o fata si un baiat pe covorul rosu nepregatiti pentru meseria de repoter TV (inteleg ca erau actori) si totul a culminat cu niste manele de toata frumusetea pe scena Teatrului National Bucuresti!!! Doamnelor si domnilor orgnizatori nu credeti ca este prea mult totusi? Adica dupa ce ca avem parte de foarte putine momente culturale le mai distrugem si pe aceastea??? Pacat. Mare pacat”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img