joi, 28 martie, 2024

SCANDAL la TAROM! Iata cum compania romaneasca a fost SABOTATA din interior

Distribuie:

Publicat:

Pierderi de peste 40 de milioane de euro, personal supradimensionat, avioane cu probleme tehnice si, deasupra tuturor, scurgeri de fonduri. Este bilantul companiei Tarom pentru anul trecut. Anul 2017 a fost inca unul in care Tarom a functionat pe pierderi uriase, 42 de milioane de euro. S-a renuntat la curse, doua aeronave au fost trase pe dreapta, iar la conducere s-au schimbat cinci directori. 

Compania Tarom a fost sabotata din interior. Corpul de Control al premierului Tudose a descoperit ca angajati din Tarom isi dadeau e-mailul-uri cu alti salariati in care spuneau exact care este strategia Tarom cu privire la preluarea unor zboruri spre Italia, informeaza observator.tv.

Mai exact, raportul arata cum intreaga corespondenta electronica a fost pusa la dispozitia concurentei, o practica despre care stiu si angajatii. "Angajatii de la compania Tarom se regasesc de multe ori cu rude, prieteni fara sa instiinteze compania noastra cu privire la legaturile, actiunile, activitatile pe care le presteaza la alte companii concurente. CUT In compania Tarom 70% din angajati sunt rude sau au relatii de diverse grade."

Institutiile statului au mai aflat ca Tarom a platit timp de mai multi ani costuri de intretinere si reparatii mai mari cu 40% pentru fiecare aeronava in parte fata de orice companie din Europa. Felix Stroe, ministrul Transporturilor: "Se tot repeta aceste probleme la aceasta companie nationala. Se vor lua toate masurile. Vom intari disciplina la maxim. La Tarom pe cine sa mai demitem?"

Mihai Tudose, premierul Romaniei: "La Parchet a fost trimis dosarul. Este inimaginabil. Frizeaza orice imaginatie saltareata ce s-a gasit acolo." Flota Tarom are 23 de avioane si in jur de doua mii de angajati. Cele mai vechi avioane sunt de acum 26 de ani. Doar doua noi aeronave au fost inchiriate anul trecut. In total, in ultimii ani Tarom a avut pierderi de peste 400 de milioane de euro. 

Sursa: observator.tv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img