vineri, 29 martie, 2024

Scandal monstru in politie! Agentii intrau in locuinte fara mandat, vindeau droguri si atacau cu arme confiscate

Distribuie:

Publicat:

Doi politisti din Baltimore au fost gasiti vinovati de o instanta federala, pe motiv ca au incurajat faptele de coruptie, pe o perioada de mai multi ani.

Daniel Hersl si Marcus Taylor, care faceau parte dintr-o unitate speciala desemnata cu confiscarea armelor ilegale, au fost acuzati de crima organizata si jaf. Astfel, in loc sa se ocupe de aceste indatoriri, ei au furat bani si arme, iar drogurile confiscate le-au vandut, scrie BBC News.

Coruptia lor a dus la compromiterea a 3000 de cazuri. In acest context, comisarul Politiei din Baltimore, Darryl De Sousa, a precizat intr-un comunicat ca acestea sunt „cele mai revoltatoare actiuni comise de fortele de ordine.”

„Misiunea noastra este sa mergem mai departe si sa incercam sa obtinem din nou increderea si respectul comunitatii”, a spus oficialul din Politie.

In timpul procesului, au iesit la iveala si numele altor politisti care ar fi fost implicati in aceasta afacere. Astfel, unii dintre ei au fost suspendati, in timp ce altii si-au anuntat demisia. 

Departamentul de Politie din Baltimore era deja monitorizat dintr-un ordin federal, fiind acuzat de politici discriminatorii si neconstitutionale. Acum, in urma anchetei deschise de FBI, cei doi politisti risca pana la 60 de ani de inchisoare.

Dupa verdictul de luni al juratilor, procurorul Marilyn Mosby a spus ca detaliile aflate in timpul audierilor sunt „foarte deranjante” si ca va continua „sa analizeze cazul”, in cautarea altor politisti care au comis fapte ilegale.

Dupa izbucnirea scandalului, sase politisti au predat vinovati, iar patru dintre ei au fost chemati sa depuna marturie impotriva fostilor colegi, oferind detalii despre mai multe furturi care au avut loc in ultimii ani. Astfel, ei au spus ca au jefuit mai multe seifuri, ca au furat si vandut kilograme de droguri si ca au comis atacuri armate, strangand sute de mii de dolari.

Totodata, unul dintre cei acuzati ar fi obisnuit sa opreasca – fara motiv – tinerii care aveau asupra lor un ghiozdan, cat si pe cei care detineau un anumit model de masina. In plus, ei ar fi intrat in locuinte fara mandat, ca sa vada daca gasesc bani si droguri in casele oamenilor.

Ca sa-si acopere urmele, ei scriau rapoarte false. Totodata, purtau asupra lor arme false, ca sa le poata „planta” la locul unei tragedii, in cazul in care impuscau cetateni neinarmati.

sursa: BBC News

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img