joi, 28 martie, 2024

Scandal MONSTRU la Bacalaureat! Ministerul Educatiei a deschis o ANCHETA

Distribuie:

Publicat:

Ancheta de proportii in Ministerul Educatiei dupa examenul de Bacalaureat! Investigatia a pornit dupa ce doi elevi din judetul Dambovita au ramas eliminati de la Bacalaureat, chiar si dupa contestatie. Ambii au fost exclusi pe motiv ca pe lucrare apareau mai multe tipuri de scris, desi inregistrarile de pe camerele video nu au aratat ca cei doi ar fi copiat. 

“Deja am deschis proces, o doamna avocat de la Targoviste se ocupa de treburile astea o sa mergem si pe civil si pe penal. Fata mea pierde admiterea la facultate. Am sa merg la CEDO la drepturile omului, am sa dau statul roman in judecata”, a declarat tatal unuia dintre elevi pentru Kanal D.

ancheta s-a deschis si in Gorj, dupa ce un elev a obtinut aproape 5 puncte in plus, dupa recorectarea lucrarii.

„Initial, la mate obtinusem 2,95, iar dupa contestatie am obtinut nota 7,60”, a povestit elevul din Targu Jiu.
Corpul de control al ministrului Educatiei a stabilit ca lucrarile celor doi candidati din judetul Dambovita ale caror lucrari aveau doua scrisuri diferite contin semne distinctive, mentinand decizia de eliminare din examenul national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisa la disciplina Istorie.

“Notele obtinute de ambii candidati la celelalte doua discipline de examen vor fi recunoscute. Ambii candidati pot insa sustine proba Istorie in sesiunea din august, fiindu-le ridicata interdictia de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului, a anuntat marti Ministerul Educatiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img