vineri, 29 martie, 2024

Scandal pe buget in Parlament: Augustin Lazar a acuzat Guvernul ca saboteaza financiar Ministerul Public

Distribuie:

Publicat:

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni, în comisiile juridice ale Senatului și Camerei Deputaților, că bugetul instituției propus de Guvern nu asigură funcționarea Ministerului Public.

„Din pacate, propunerile de buget nu au fost impartasite, ele fiind reevaluate in minus. Din pacate, in aceasta situatie vom fi in imposibilitatea de a ne indeplini obiectivele care revin Ministerului Public. Am formulat cateva amendamente in acest sens pe care va rugam sa le votati”, a declarat Augustin Lazăr.

Președintele de ședință, senatorul Robert Cazanciuc (PSD), a spus inițial că amendamentele nu au fost înregistrate potrivit regulamentului, astfel că nu pot fi însușite și nici votate.

Augustin Lazăr a insistat pe lângă membrii comisiei, ridicând vocea, să ia în considerare propunerile făcute.

În cele din urmă, a fost acceptat un amendament propus de PNL de majorare a bugetului Ministerului Public cu aproape 9 milioane de lei, banii urmând să meargă către asistență judiciară.

Potrivit proiectului de buget pe 2019, Ministerul Public primește în 2019 o sumă în valoare de 1,32 miliarde de lei, mai mare cu 5,5% față de 1,25 miliarde de lei în execuția preliminară din 2018.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img