vineri, 29 martie, 2024

SCANDALOS:O femeie a nascut acasa la trei ore dupa ce medicul de garda de la Spitalul Judetean Vaslui a trimis-o acasa

Distribuie:

Publicat:

Potrivit mediafax.ro,conducerea Spitalului Judetean Vaslui a declansat, miercuri, o ancheta in cazul unei paciente de 37 de ani care a nascut la domiciliu, cu ajutorul sotului, la trei ore dupa ce a fost trimisa acasa de catre medicul de garda de la Sectia de Ginecologie, desi prezenta simptomele unei nasteri.

 Potrivit conducerii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, gravida, din Brodoc, o suburbie a municipiului Vaslui, a ajuns la unitatea medicala in cursul serii de marti, in jurul orei 20.00, unde medicul de garda de la Obstetrica-Ginecologie, Iuliana Apavaloaie, i-a facut bilet de internare, dupa care a trimis-o acasa, spunandu-i sa revina miercuri dimineata, pe motiv ca nu ar avea dilatatiile specifice nasterii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeia de 37 de ani, cu sarcina la termen si care se prezentase la spital fiindca avea contractii din 20 in 20 de minute a fost nevoita sa respecte recomandarea doctorului si a plecat acasa, unde, dupa doar trei ore, a nascut cu ajutorul sotului sau, fara niciun fel de asistenta medicala.

Ulterior, la aproximativ 20 de minute, a ajuns si ambulanta solicitata anterior prin numarul de urgenta 112, echipajul medical fiind cel care a taiat cordonul ombilical.

Preluati de ambulanta, femeia si nou-nascutul au fost transportati la SJU Vaslui, unde medicii au constatat ca bebelusul, o fetita de 3,5 kilograme si 51 de centimetri, este sanatos.

“Noi (n.r. – conducerea) nu am fost informati de nimeni despre acest caz. Evident, vom declansa o ancheta administrativa sa vedem cine se face vinovat de aceasta situatie”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Vezi mai multe detalii pe mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img