vineri, 26 aprilie, 2024

Scandalul de la Eurovision a ajuns si la Parlament: Din aceasta cauza marii artisti il ocolesc

Distribuie:

Publicat:

Scandalul selectiei nationale de la Eurovision ajunge si in Parlament. Presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, sustine ca este ”socat” de ceea ce au facut cei de la TVR si arata ca toate aceste scandaluri nu fac decat sa sporeasca neincrederea romanilor in televiziunea nationala.

”Ma declar socat! Niciun an fara un scandal la Eurovision. Dupa ce duminica seara, in finala Selectiei Nationale a editiei Eurovision 2019, juriul a desemnat pentru a reprezenta Romania in competitia ce va avea loc in luna mai, la Tel Aviv, Israel, pe artista care s-a aflat pe ultimul loc in preferintele telespectatorilor, Televiziunea Romana se confrunta, ca in fiecare an, cu un val de suspiciuni in ceea ce priveste organizarea acestei competitii. Nemultumirile publicului au fost si de aceasta data numeroase si intemeiate. Au fost semnalate probleme la sistemul de votare, care nu ar fi functionat iar la final, votul romanilor a contat intr-o proportie mult prea mica in alegerea castigatorului, juriul fiind format in majoritate din specialisti straini. Nu ma mira ca marii artisti romani au ajuns sa ocoleasca aceasta competitie din cauza modului in care este an de an organizata de catre Televiziunea Publica pe banii cetatenilor. Cand spui Eurovision, spui neincredere.

Aceste scandaluri repetate in care TVR-ul terfeleste imginea Romaniei si a romanilor trebuie sa inceteze. Postul public de televiziune trebuie sa iasa urgent din aceasta zona de suspiciune, de acuzatii si de critici care se rasfrang si asupra contribuabililor acestei tari, contribuabili care nici macar nu au dreptul la transparenta gestionarii banilor care se toaca de la bugetul de stat. Surse media spun ca Eurovisionul ar costa aproximativ un milion de euro si in aceste conditii cu ce se alege tara noastra dupa toata aceasta imensa cheltuiala a banilor publici? Cu o mandra eticheta de tara dezonorata si compromisa. Nu e de mirare ca in momentul de fata, in ochii romanilor, imaginea TVR-ului se confunda usor cu cea a PSD-ului, fiind catalogata ca o televiziune care trage sfori si fura din bani publici. S-a ajuns prea departe! Daca si preferintele muzicale ale romanilor au ajuns acum sa deranjeze in aceasta societate stapanita de PSD-TVR, cred ca ne indreptam spre ce-i mai rau …”, arata Gigel Stirbu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img