marți, 16 aprilie, 2024

Scandalul urias din sportul romanesc ia amploare – cine s-a mai alaturat protestului

Distribuie:

Publicat:

Cele doua unitati diferite la care guvernantii au apelat pentru a trata performantele sportivilor romani au dat nastere unui protest in ultimele zile, la care se alatura tot mai multe nume importante.

Decizia Guvernului de a majora primele handbalistelor medalitate cu bronz la Campionatul Mondial din Danemarca a starnit nemultumirea celorlalti sportivi care au castigat medalii in diverse discipline in acest an.

Fetele de la handbal sunt singurele care au beneficiat de majorarea premiilor, iar sportivii sustin ca sunt discriminati, intrucat n-au avut parte de acelasi tratament.

Initiatorul protestului, Marian Dragulescu, a anuntat pe pagina de Facebook ca l-a convins si pe Tiberiu Dolniceanu sa se alature protestului. In total, cauza este sustinuta si de Andreea Chitu, Corina Caprioriu, Loredana Dinu, Simona Pop, Simona Gherman si Ana Maria Branza si Larisa Iordache.

Protestatarii nu se opresc insa aici si le-au adresat o invitatie si fetelor din nationala de handbal.

“In semn de solidaritate cerem si suportul echipei feminine de handbal care a castigat bronzul in Danemarca”, se arata in mesajul protestatarilor.

Conform legii sportului, cel care poate propune majorarea premiilor sportivilor medaliati la Campionatele Mondiale este ministrul Tineretului si Sportului, iar decizia finala ii apartine premierului.

In acest an, mai multi sportivi care au castigat medalii la Campionatele Mondiale ar fi putut beneficia de majorarea premiilor, insa au fost ignorati.

Lista sportivilor ignorati de Guvern:

Marian Dragulescu – medalie de argint la sarituri, la Campionatul Mondial de gimnastica

Andreea Chitu – medalie de argint la judo, categoria 52 kilograme, la Campionatul Mondial de la Astana

Corina Caprioriu – medalie de argint la judo, categoria 57 kilograme, la Campionatul Mondial de la Astana

Echipa feminina de spada (Loredana Dinu, Simona Pop, Simona Gherman si Ana Maria Branza) – medalie de argint la Campionatul Mondial de scrima

Larisa Iordache – medalie de bronz la individual compus, la Campionatul Mondial de gimnastica

Tiberiu Dolniceanu – medalie de bronz la sabie la Campionatul Mondial de scrima

Toate aceste medalii au fost castigate in perioada in care Victor Ponta era premier, iar Gabi Szabo era ministru al Tineretului si Sporturilor. Fosta atleta nu a facut insa nicio propunere pentru majorarea premiilor in cazul acestor sportivi.

In aceste conditii, s-a ajuns ca medalia de bronz a fetelor de la handbal sa fie rasplatita cu 60 de mii de lei, in timp ce medaliile de argint au fost rasplatite doar cu 37.000 de lei.

Sportivii care sustin ca sunt discriminati de Guvern promit ca nu vor lasa lucrurile asa, iar daca demersul lor de a primi majorarea premiilor nu va avea castig de cauza vor iesi in strada pentru a protesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img