joi, 28 martie, 2024

Scapa copilul de paraziti in mod natural

Distribuie:

Publicat:

Parazitii intestinali afecteaza cel mai frecvent copiii cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani, cauzele fiind alimentele infectate, contactul cu animalele infestate sau mainile nespalate. Pentru a elimina aceasta problema si a previne recidiva puteti recurge la una dintre solutiile oferite de natura.

Unele dintre cele mai efciente remedii, pentru orice fel de paraziti intestinali, sunt cele pe baza de usturoi. De preferat este ca usturoiul sa fie consumat in stare cruda, zilnic, dar se poate administra si sub forma de suc sau tinctura. Cura cu usturoi spune ca dimineata, cu o ora inainte de micul dejun, se bea un amestec obtinut din 20 ml de suc de usturoi si 200 ml de lapte caldut, timp de 10 zile. Cura cu tinctura de usturoi dureaza 15 zile, timp in care se administreaza cate 10-15 picaturi de tinctura intr-un pahar cu lapte sau ceai, de 2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Semintele de dovleac sunt in special recomandate in cazurile de tenie, dar eficiente si restul cazurilor de parazitoze. Pentru preparare aveti nevoie de 100 g de seminte de dovleac decojite si pisate, care se amesteca cu o lingurita de miere si cu 30 ml de lapte sau apa, dupa care se administreaza fractionat pe parcursul unei ore, dimineata, pe stomacul gol. in cazul copiilor de 2-3 ani, tratamentul se prepara cu cel mult 50 g de seminte de dovleac, si se administreaza in fiecare seara, timp de 10 zile.

Uleiul volatil de cimbru este recomandat in cazurile de infectie cu giardia, deoarece impiedica reproducerea parazitului si favorizeaza eliminarea acestuia. De regula, se iau cate 3 picaturi de ulei de cimbru cu putina apa, pe putina paine sau cu o lingura de miere, de 2 ori pe zi, in cure de cate 5-14 zile. La copiii intre 8 si 12 ani, se administreaza o jumatate de doza, iar la cei intre 5 si 8 ani, o picatura, de 2 ori pe zi. Supradozat, uleiul volatil de cimbru da reactii adverse extrem de puternice, precum convulsii, varsaturi, dureri abdominale puternice si delir.

Pentru cazurile de oxiuri si limbrici este eficient pelinul, care se poate administra sub forma de pulbere, cate 3 grame in amestec cu o lingura de miere, dimineata, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza 10 zile, dupa care se face pauza 10 zile, dupa care se reia. Se mai poate face si o cura cu ceai de pelin, cate 25 ml zilnic, neindulcit, dimineata, pe stomacul gol, timp de 10 zile. Ca si usturoiul, varza este si ea recomandata in tratarea tuturor tipurilor de paraziti intestinali. Se poate face o cura cu suc de varza proaspat. Se beau zilnic, in doza unica, dimineata, pe stomacul gol, timp de cel putin 8 zile, intre 30 si 100 ml de suc. Pentru a masca gustul, puteti adauga suc de lamaie sau de morcov.

Pentru combaterea parazitilor intestinali puteti recurge si la tinctura de propolis, care are efecte antiseptice, antiparazitare si antibacteriene puternice. Pentru adulti cura dureaza 10 zile, dupa care se face pauza 7 zile, dupa care se reia. in timpul curei se administreaza cate 30 de picaturi de tinctura dizolvata intr-o lingura de miere, de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa, iar in cazul copiilor, se administreaza doar 5 picaturi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img