sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scaun sculptat in lemn masiv si vesminte liturgice brodate, pentru vizita Papei Francisc in Romania

Distribuie:

Publicat:

Pregatirile sunt in toi peste tot pe unde va ajunge Papa Francisc in timpul vizitei sale in Romania. Se sculpteaza scaunul special pe care se va aseza Suveranul Pontif si se confectioneaza vesmintele liturgice pe care le vor purta sutele de episcopi si preoti care ii vor sta alaturi la Bucuresti, Iasi, Blaj si Sumuleu Ciuc.

In comuna ieseana Raducaneni, un tamplar a primit cea mai importanta comanda din viata lui – sa realizeze scaunul pe care Papa Francisc se va aseza in timpul vizitei sale la Iasi.

Catalin Hadar lucreaza la scaun din luna februarie, de cand a primit comanda de la Episcopia greco-catolica. L-a tapitat si l-a ornat, insa cat mai simplu, asa cum isi doreste Papa Francisc.

Pe langa scaun, tamplarul din Raducaneni a mai realizat un pupitru, dar si un suport pentru icoana cu altar. Toate piesele vor fi asezate pe scena din fata Palatului Culturii din Iasi, de unde Papa Francisc se va adresa oamenilor pe 1 iunie.

Vezi si: Imnul intalnirii cu papa Francisc la Iasi – 1 iunie 2019

Se lucreaza de zor si intr-un atelier de croitorie de langa Miercurea Ciuc. Acolo sunt confectionate vesmintele pe care le vor purta episcopii si preotii care vor participa la Liturghia oficiata de Sanctitatea Sa la Sumuleu Ciuc.

Femeile muncesc cu emotie la straiele liturgice. Sunt atente sa nu le scape nicio ata netaiata, sa fie brodate fara greseli, iar la final, calcate fara nicio cuta.

Inscrierile online pentru vizita Papei Francisc la Sumuleu Ciuc s-au inchis deja. Peste 110 mii de pelerini vor sa participe. Cei mai mai multi sunt romani, insa vor veni si mii de credinciosi din Ungaria, Serbia, Slovacia si Ucraina. Si-au anunat prezenta chiar si cativa pelerini din tari africane, de pe continentele americane si chiar din Australia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img