vineri, 19 aprilie, 2024

Scenariu incendiar pe scena politica!

Distribuie:

Publicat:

Europarlamentarul Laurentiu Rebega devoaleaza un scenariu al unificarii dintre PNL si USR. Acesta a povestit pe pagina sa de facebook ”ca s-ar relua incercarea din primavara de a alinia un PNL in evidenta deruta in spatele unui partid (relativ) nou care se proclama anti-sistem. Ideea de baza este aceea de a-i capta pe alegatorii nehotarati si cei dezamagiti de PNL in jurul lui Nicusor Dan. Faptul ca acesta a refuzat pozitia de viceprimar sugereaza ca ambitiile sale au vizat de la inceput un centru de putere mult mai important. Planul care circula deocamdata ca zvon porneste de la premiza ca PNL nu poate sa ia, in conditiile acutale, mai mult de 30%, dar nici mai putin de 20%. In acest context, daca nou creatul USR trece de 15%, va fi posibil ca majoritatea in noul parlament sa poata fi asigurata de o coalitie USR- PNL- UDMR, la care s-ar adauga, eventual, PMP si Grupul minoritatilor”.

Rebega mai  spune ca ”USR ar indeplini astfel visul presedintelui Iohannis de a avea un „guvern politic” fara politicieni. In acest moment, se pare ca e mai putin important cine va fi viitorul prim-ministru, acesta putand fi, eventual, si un om de sacrificiu cu rolul de a masca o manevra mult mai interesanta”.

Potrivit europarlamentarului roman ”viitorul premier nu va fi Dacian Ciolos, vehicularea numelui acestuia fiind o diversiune. Manevra politica esentiala despre care vorbeam mai sus este insa prevazuta pentru primavara lui 2017, in acel moment pe „trupul” PNL, ramas decapitat, va fi grefat „capul” USR. Vom avea, deci, un partid in acelasi timp – nou si vechi, pro-sistem si anti-sistem. In acest fel, s-ar maximiza eficienta electorala si s-ar evita acuzatiile de „colaborationism” pana la alegeri”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img