vineri, 19 aprilie, 2024

Scenariul prin care Marius Arcaleanu ar putea deveni prefectul judetului Vaslui. Va semna Mircea Gologan ? – FOTO

Distribuie:

Publicat:

"Visul umed" al lui Marius Arcaleanu, actualul secretar  PNL Vaslui, de a fi numit prefect al judetului Vaslui, ar putea deveni realitate, asta daca ar fi mai multa implicare, atat de la centru, cat si din partea juristilor liberali . Cert este un lucru: Marius Arcaleanu ar fi trebuit numit vineri, prefect, insa, guvernul Orban a spus "pas" din cauza ca dosarul este incomplet . Este foarte simplu si la îndemână. Actuala legislatie prevede clar ca o persoana poate fi numita pe functia de prefect daca a urmat cursurile de inalt functionar public, lucru pe care Marius Arcaleanu nu l-a făcut. La aceasta ora, doar doua persoane pot fi numite pe functia de prefect chiar maine . Unul este Isabel Bogdan , actualul sef al Casei de Pensii Vaslui si Dan Ciomaga, seful departamentului Resurse Umane din cadrul Prefecturii Vaslui .

Arcaleanu ar putea fi numit prefect daca Mircea Gologan ar trimite-o la pensie pe sotia primarului Paval .

Marius Arcaleanu ar putea fi numit prefect daca actualul subprefect Mircea Gologan, nu i-ar  prelungi doamnei Doina Paval, consilierul superior la serviciul deconcentrate, pensionara cu derogarea fostului prefect Eduard Popica, de a mai exercita functia si la pensie . Insa aceasta derogare expira in aceasta luna . Practic Marius Arcaleanu ar putea fi transferat de la Casa de Pensii de pe functia de unde s-a autosuspendat si transferat la Prefectura Vaslui, insa acest transfer poate fi efectuat doar in contextul in care actuala sotie a primarului municipiului Vaslui va fi trimisa la pensie . Fiind deja functionar al Prefecturii Vaslui, Marius Arcaleanu poate fi numit prefect fara probleme, chiar si fara acele cursuri de inalti functionari publici .

La prefectura Vaslui este un barbat care indeplineste toate conditiile pentru ocuparea postului de prefect .

Dan Ciomaga, seful departamentului Resurse Umane din cadrul Prefecturii Vaslui este barbatul care este si functionar al Prefecturii Vaslui si isi doreste sa ocupe functia de prefect si are si cursurile de inalti functionari publici parcurse .

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img