joi, 28 martie, 2024

Scene de cosmar la marginea orasului. Casele bogatasilor au fost lasate in bezna de primar! Ultima aroganta i-a socat pe toti!

Distribuie:

Publicat:

Situatie incredibila pentru localnicii dintr-o comuna ieseana • Pentru ca primarul a avut mai multa grija de zilele comunei si de marirea lefurilor din institutie, oamenii s-au trezit cu o surpriza neplacuta • Desi a avut sansa sa indrepte lucrurile, primarul s-a facut ca ploua si a lasat intreaga localitate in bezna • Primarul refuza sa ofere explicatii, in timp ce oamenii din comuna au ajuns la capatul rabdarii 

Caz socant intr-o localitate aflata in coasta municipiului Iasi. De cateva zile, intreaga localitate nu mai beneficiaza de energie electrica dupa ce furnizorul a oprit alimentarea pentru neplata. Comuna Aroneanu, una dintre cele mai mari localitati din judet, unde in ultimii ani s-au ridicat locuinte impunatoare si unde iesenii au crezut ca au dat de o oaza de liniste, a ajuns de rasul tuturor.

Primaria condusa de liberalul Benone Moruzi a uitat sa plateasca datoriile catre furnizorii de utilitati si recent s-a trezit cu o surpriza de proportii. Desi li s-a impus in mai multe randuri sa-si achite datoriile, cei din Aroneanu nu s-au conformat si au preferat sa arunce banii pe tot felul de extravagante. 

Datoria catre E.ON Energie a ajuns la 120.000 de lei, bani care nu au mai fost achitati de luni de zile. Tocmai din luna februarie a acestui an primariei i-a fost comunicat ca are datorii imense si ca trebuie sa plateasca cat mai repede. Desi li s-a acordat termen de gratie, li s-a facut si esalonare sau preavize, cei de la Primaria Aroneanu nu s-au achitat de nicio sarcina. In aceste conditii, compania de electricitate a taiat curentul de care beneficiaza autoritatea locala. 

A fost taiat curentul pana si in sediul Primariei pentru neplata datoriei, iluminatul stradal si chiar la unele unitati care sunt subordonate autoritatii locale. Doar scoala din localitate a ramas bransata la energie electrica, tocmai pentru ca elevii sa-si poata desfasura cursurile fara sa fie afectati. In restul comunei, oamenii au ajuns sa circule noaptea in bezna, iar nimeni nu stie cand se va remedia situatia. Cert est ca in Aroneanu situatia nu se va schimba pana cand primarul Benone Moruzi nu va scoate bani pentru achitatea datoriei imense.

Citeste si : Cadouri pentru smecheri! Peste noapte s-au trezit cu teren in proprietate fara sa aiba vreo bataie de cap. Primarul a facut tot ce a putut ca sa se puna bine cu acestia

Banii pentru chermeze si salarii

Culmea, daca pentru achitarea facturilor la energie electrica nu a avut bani, Benone Moruzi a avut grija sa dea un munte de bani pentru sarbatoarea comunei, manifestare care a avut loc in vara acestui an. Iar suma alocata pentru sarbatoarea comunei Aroneanu a fost de circa 100.000 lei, cam cat factura restanta la electricitate. Cu alte cuvinte, pentru primarul liberal mai important a fost sa dea mici si bere localnicilor, decat sa achite un debit restant catre un serviciu de care a beneficiat. 

De asemenea, comuna mai inregistreaza o datorie de peste 150.000 lei si catre operatorul Salubris SA, facturi neachitate pentru ridicarea gunoiului din localitate. Si asta nu este tot. Moruzi a tinut mortis sa duca intreaga comunitate la faliment prin deciziile luate. Nu a uitat insa sa mareasca lefurile din primarie, profitand de Ordonanta de Urgenta 9/2017 privind unele reglementari la bugetul de stat emisa de Guvernul Romaniei. 

Majorarile au intrat in sarcina bugetelor locale ale unitatilor administrativ-teritoriale, astfel incat fiecare primarie va trebui sa se descurce singura.La Aroneanu, Moruzi si-a facut leafa de aproape 7.000 lei, cu circa 30 la suta mai mult decat lua initial. Viceprimarul comunei primeste si el 5.500 lei, in timp ce restul angajatilor primariei au la randul lor salariile marite. 

Benone Moruzi nu a raspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BUNA ZIUA IASI pentru a comenta situatia. In ultimii ani, la Aroneanu au avut loc mai multe afaceri dubioase unde primarul a fost actorul principal. 

De exemplu, mai multe persoane din lumea buna a Iasului au ajuns sa puna mana aproape pe degeaba pe un teren din comuna, loc aflat intr-o zona extrem de buna, cu lac si paduri in apropiere. Totul a plecat de la o afacere al carei principal protagonist a fost primarul comunei Aroneanu, Benone Moruzi

Acesta a impartit o suprafata de peste patru hectare in peste 60 de loturi in zona Sorogari, loturi care vor ajunge in posesia unor oameni cu functii din oras. In urma cu trei ani, Consiliul Local Aroneanu a emis o hotarare privind concesionarea loturilor de teren din intravilanul satului Sorogari, în vederea construirii de locuinte individuale, desi acolo era tocmai pasunea comunala pentru animalele satenilor. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img